reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Clearblue i Facell

AnetaManiak

Fanka BB :)
Hejka
Wczoraj popołudniu zrobiłam dwa testy jeden z Clearblue a drugi z Facell oba o czułości 10. Na obu po chyba niecałej minucie pokazała się druga delikatna kreska. Wczoraj byłam taka zalatana od rana, że nawet łyka wody nie wzięłam. Dopiero na wieczór jak usiedliśmy z mężem to chyba cały dzień nadrobiłam z wodą 🤪🫣🫣🫣rano zrobiłam jeszcze jeden test Clearblue zwykły i równie pokazała się kreska bardzo szybko delikatna. Miałam jeszcze Clearblue Digital ten z tygodniami i o dziwo wyszedł negatywny 🫣 więc jestem cała głupia co o tym sądzić. Okres powinnam była dostać wczoraj ale nie przyszedł. Na betę nie mam możliwości iść bo mieszkam w Niemczech i tutaj od tak sobie nie można iść. Nie wiem czy robić sobie nadzieję i powtórzyć test czy odpuścić i czekać 🤷🏻‍♀️

reklama
Hejka
Wczoraj popołudniu zrobiłam dwa testy jeden z Clearblue a drugi z Facell oba o czułości 10. Na obu po chyba niecałej minucie pokazała się druga delikatna kreska. Wczoraj byłam taka zalatana od rana, że nawet łyka wody nie wzięłam. Dopiero na wieczór jak usiedliśmy z mężem to chyba cały dzień nadrobiłam z wodą 🤪🫣🫣🫣rano zrobiłam jeszcze jeden test Clearblue zwykły i równie pokazała się kreska bardzo szybko delikatna. Miałam jeszcze Clearblue Digital ten z tygodniami i o dziwo wyszedł negatywny 🫣 więc jestem cała głupia co o tym sądzić. Okres powinnam była dostać wczoraj ale nie przyszedł. Na betę nie mam możliwości iść bo mieszkam w Niemczech i tutaj od tak sobie nie można iść. Nie wiem czy robić sobie nadzieję i powtórzyć test czy odpuścić i czekać 🤷🏻‍♀️

Ten z tygodniami niby ma czułość 10 i tak to powinno wyglądać:

ciUSpKBRf29SIe4dAkrIPgyDrUCkgWGV_med.jpg

Ale z tego co kojarzę, to on dość późno wykrywa ciąże i raczej ma czułość ponad 25 niż 10.

Ten zwykły na niektórych forach spotkałam się z opinią, że wykrywa betę ok 6, tak samo facelle ale trzeba pamiętać, że w obu dość często widziałam fałszywe kreski.

Ja robiłam facelle paski o takie:

testy.jpg

I jakieś tam cienie jak widać były mimo, że beta bardzo niska. Wszystkie testy zawsze robiłam rano, z pierwszego porannego moczu, nie chodzę do łazienki w nocy, piję mało.

Dodam, że jak widać test z 24 kwietnia, jest wręcz mniej widoczny niż test z 21 kwietnia - a ta ciąża to już 10 miesięczny chłopak ;) więc nie ma co porównywać testów. Dla mnie wyłącznie beta i polecam zawsze i wszędzie

To poczekam z dwa dni i powtórzę test. Zobaczę może zadzwonię jutro do ginekologa ale zapewne mnie zbyje i każe czekać. No nic dopóki nie ma okresu nadzieja jest ☺️😉

Ten z tygodniami niby ma czułość 10 i tak to powinno wyglądać:

Zobacz załącznik 1669350

Ale z tego co kojarzę, to on dość późno wykrywa ciąże i raczej ma czułość ponad 25 niż 10.

Ten zwykły na niektórych forach spotkałam się z opinią, że wykrywa betę ok 6, tak samo facelle ale trzeba pamiętać, że w obu dość często widziałam fałszywe kreski.

Ja robiłam facelle paski o takie:

Zobacz załącznik 1669351

I jakieś tam cienie jak widać były mimo, że beta bardzo niska. Wszystkie testy zawsze robiłam rano, z pierwszego porannego moczu, nie chodzę do łazienki w nocy, piję mało.

Dodam, że jak widać test z 24 kwietnia, jest wręcz mniej widoczny niż test z 21 kwietnia - a ta ciąża to już 10 miesięczny chłopak ;) więc nie ma co porównywać testów. Dla mnie wyłącznie beta i polecam zawsze i wszędzie

Dzięki Ci za ten post bo cały czas korzystam z Pinków i jak widzę na 213 becie wyszła Ci kreska o takim zabarwieniu na strumieniowym...?
Chyba zamiast zawracać sobie głowę sikańcami częściej będę chodzić na betę, lol...

Dzięki Ci za ten post bo cały czas korzystam z Pinków i jak widzę na 213 becie wyszła Ci kreska o takim zabarwieniu na strumieniowym...?
Chyba zamiast zawracać sobie głowę sikańcami częściej będę chodzić na betę, lol...
nie sugeruj się tym ;) u mnie pink przy becie 205 wyglądał tak

Załączniki

• IMG_0061.jpeg
    IMG_0061.jpeg
    66,1 KB · Wyświetleń: 117
Dziewczyny, zrobiłam wieczorem test Clearblue w dniu spodziewanej miesiączki. Gdy było 3 minuty po to była taka dość gruba, ale blada a po 10 minutach jest taka jak na zdjęciu. Powtórzyć z rana?

Załączniki

• IMG_2391.jpeg
    IMG_2391.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 75
reklama
Dziewczyny, zrobiłam wieczorem test Clearblue w dniu spodziewanej miesiączki. Gdy było 3 minuty po to była taka dość gruba, ale blada a po 10 minutach jest taka jak na zdjęciu. Powtórzyć z rana?
Pod uwagę powinnaś brać wynik otrzymany w czasie podanym w ulotce. Powtórz i zobaczysz co wyjdzie ;)

Do góry