reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
oj nie martw sie pco to nietakie cos strasznego najwazniejsze jest poznanie swojego cyklu jak już bierzesz clo!!!tzn wiedziec kiedy mniej wiecej masz owulke i wtedy celowac.nic sie nie martw i ty sie doczekasz maluszka;-)

reklama
cześć kobietki-wpadam z zapytaniem...
jak pisałam jakis czas temu w tym cyklu byłam na Clo ,ale....ponieważ był długi week.więc lipa z monitu...
clo brałam od 5 do 9d.c.
w 11 i 12 d.c. były działania wieczorem..
w 14d.c. były działania koło 11 w dzień ,ale tych nie licze bo kurcze wiadomo jak to przy dzieciach i zaraz po musiałam wstac i wsio poleciało:dry:
w 13d.c.(w sobotę ) zrobiłam o 14.oo test owu i pięknie pozytywny-wczesniej też robiłam i negatyw..wiec na niedziele powinna byc owu.
rano te nasze działania(w 14d.c.) ból jajnika czułam do południa-od 14.oo cisza...czyli ,że niby po owu........
wczoraj poszłam na usg-17d.c. i ginka jak tylko wsadziła usg mówi-ooo,widze resztkę płynu,owu była-zaraz powiem z którego jajnika...

i pytanie-jak długo utrzymuje sie płyn po owu????wie któraś????

a wogóle to ginka powiedziała,że jej tu wygląda na podwójną owu z obu jajników a endo mam 13mm!!!!!!
nigdy takiego nie miałam przez ponad 2 lata jak sie staram...najgrubsze było 9mm...
ja mam cykle 26dniowe
jeśli owu była w niedziele do południa to jest szansa ,że te z piątku wieczora przeżyją ,ale jesli była później to lipaaaa;(
kurcze ,albo działam kilka dni z rzędu i nie ma owu
albo działam a owu się przesuwa ....

jestem zdziwiona endo bo Clo mi upośledzał zawsze i przy nim miałam 5,6mm a teraz 13mm..oby to był dobry znak.

no i jeśli 19 maja @ przyjdzie to mam nową receptę na Clo i znów od 5 do 9d.c. po 2 tablety.

będę wdzięczna za odpowiedz odnośnie tego płynu ...

pozdrawiam serdecznie ;)

plyn po owu... chyba kilka dni bo lekarze potrafia stwierdzic nawet na kilka dni po owu ze owu byla... bo on sie w tej zatoce zatrzymuje... a moze on sie wyplukuje dopiero przy @? wie ktoras???

Hej
Ja jak miałam monitoring to tez po owu mi ginka powiedziala ze jest płyn w zatoce...potem jak jeszcze byłam jakies 3 dni po owu i było tez usg to powiedziała ze już płynu nie ma....wiec pewnie kilka dni po owu się utrzymuje....

A u mnie się @ rozkręciła....przed 2 dni było bardzo malutkie, w zasadzie mogłam chodzic bez tampona tylko z wkładką....i nawet miałam jeszcze resztki nadziei ze moze to jakas implantacja albo cos...ale teraz poszło na maxa....co 30 minut muszę zmieniać tampona...no i poszłam dzisiaj na zwolnienie z pracy...bo nie dałabym rady nigdzie jechac....nie wiem, po laparo to normalne ze @ jest tak intensywna i są tak starszne bole? do tego od wczoraj zaczełam znwou brac bromka i dzisiaj rano wymiotowałam....;/:szok:

Mama 05 - ja w trafionym cyklu wogóle ominęłam owulację ze starankami, było cos na około 2 dni przed a potem nam się nie chciało przytulać to sobie darowaliśmy a i tak się udało. Zaraz po teście pozytywnym poszłam na usg żeby się upewnic że nie ma torbiela (bo cierpiałam na torbiele czynnościowe) i moja endo miała zaledwie 6,4 mm - tak więc Twoje 13 mm to mega świetny wynik - ale nie ma reguły.
Płyn po owu kilka dni się wchłania u każdego w innym tepmie.
Trzymam za Ciebie kciuki - jeszcze tylko 9 dni :)

witam porankiem ;)

Błonka dzięki :):**

Ikasia -również dziękuję :) no własnie...jesli wszystko wskazywało ,że owu była w niedzielę do południa a na usg byłam w srodę o 18.00 i ginka widziała resztki płynu ...Ty byłas po 3 dniach i już nie było widać..ja byłam po 3 dniach i był....czyli....musiałam mieć później owu:-(fak!
działalismy za wcześnie..

Gryzoń-bardzo dziękuję :)) no ja też działałam na 2 dni przed owu i liczę ,że się udało-to juz prawie 2,5 roku starań ...
jedyne co mnie cieszy i napawa nadzieją to własnie to 13mm endo...
gratuluję Ci dzidziusia :) rośnij zdrowo:))
a Ty też po Clo???
ja mam syna z Clo ,ale udało się w pierwszym cyklu z Clo(bo tak to też rok walczyłam ...tak jak o córkę)
a teraz juz chyba z 8 czy 9 cykli było na Clo przez te 2lata z hakiem i nic!
teraz brałam po 2 tabletki i owu była ,ale kurcze później niż myślałam,że bedzie....

miłego dnia dla wszystkich:))

Mama05 - brałam clo tylko jeden cykl i w 9 dniu cyklu urósł mi jakiś potworny pęcherzyk na jajniku więc dostałam pregnyl ale było za wcześnie żeby cos z tego wyszło. Potem byłam kierowana na hsg ale przez 4 miesiące nie mogli mnie do tego dopuścić bo miałam brzydki posiew i brałam przez ten czas bardzo dużo antybiotyków żeby pozbyć sie bakterii. JAk sie ich pozbyłam zapisali mnie na hsg - ale tydzień przed badaniem wyszły mi dwie kreski :) a lekarz mój od początku się śmiał że pewnie nie doczekam tego badania :)
2,5 roku - sporo czasu, ale rozumiem Cię, nam tez zeszło się prawie dwa lata.
A właśnie wracam od lekarza, dzisiaj koniec 10 tygodnia, wszystko w porządku, tylko mdłości są przeogromne, 24h na dobę, źle to znoszę - ale jeszcze tylko 2 tygodnie i będzie lepiej :)

część Dziewczyny jak tam u was ? widzę ,ze wszystkie Panie na wakacjach bo tak mało wpisów ... Czy ktoś wie co z Mają? kurcze juz tyle czasu sie nie odzywa...

reklama
Dziewczyny czy ktoras z Was stosowala te tabletki?? Ja jestem w trakcie 2 opakowania. Chcialabym uslyszec jakies Wasze opinie na temat tego leku :) z gory dziekuje :)

Do góry