reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
małapralinka - czyli nie zrozumiałam :))) myslalam, ze tylko wieczorem masz brac. A masz jakas zaprzyjazniona apteke? Ja kiedys tak robilam, ze jak mi siek onczyly tabletki anty a mialam wizyte u gina kilka dni pozniej, to szlam do apteki osiedlowej bralam tabsy a potem donosilam recepte. Z reguly jak sie mocno pomeczy i wytlumaczy problem to wydaja leki bez recepty. Z reszta tajemnica poliszynela jest, ze wiekszosc aptek ma zaprzyjaznionych lekarzy, ktorzy wypisuja pos factum recepty na leki wydane bez.

maćku - ulotka jest po francusku, niemiecku i włosku - jest olbrzyyyyyyyyymia. Ale tak doczytalam, ze na cykle bez owulacyjne tez ale w wiekszej dawce niz mi kazal brac lekarz. No i sie zastanawiam od czego zalezy czy na cykl bezowu daja clo czy progesteron.

I odkrylam chyba w koncu jaka jest roznica miedzy luteina i utrogestanem (sklad identyczny). I jedno i drugie mozna dopochwowo. Jesli chodzi o doustnie lutke trzeba pod jezykiem rozpuscic a utro sie po prostu polyka i tym sposobem ma mniej przykrych skutkow ubocznych jesli brany do ustnie. Ale wciaz wydaje mi sie, ze jest to zbyt mala roznica, zeby uznac ja za znaczącą a znalazłam już kilka forum, na których laski kombinuja skad wziac utro (w Polsce nie jest dopuszczony) i wymieniaja sie adresami klinik, w ktorych mozna utro dostac. Ciekawa jestem czy chodzi tylko o to rozpuszczanie pod jezorem czy moze jest jeszcze cos.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny
Choróbsko się rozkręciło na całego. Leże i zdycham, bolą mnie plecy z prawej strony tak jakby płuco nie mieściło się w klatce piersiowej.
mam takie pytanie no bo mam ten świąd z tych podpasek zapachowych i wydaje mi się że to drożdżyca bo mojemu lubemu też coś wyskoczyło, myślicie że samo clotrimazolum wystarczy? No bo mam tez śluz serowaty. Znacie może jakieś globulki bez recepty? Kurcze no i stracony cykl, bo chyba przy zakażeniu nie bardzo fasolka wyjdzie

maćku - ulotka jest po francusku, niemiecku i włosku - jest olbrzyyyyyyyyymia. Ale tak doczytalam, ze na cykle bez owulacyjne tez ale w wiekszej dawce niz mi kazal brac lekarz. No i sie zastanawiam od czego zalezy czy na cykl bezowu daja clo czy progesteron.

I odkrylam chyba w koncu jaka jest roznica miedzy luteina i utrogestanem (sklad identyczny). I jedno i drugie mozna dopochwowo. Jesli chodzi o doustnie lutke trzeba pod jezykiem rozpuscic a utro sie po prostu polyka i tym sposobem ma mniej przykrych skutkow ubocznych jesli brany do ustnie. Ale wciaz wydaje mi sie, ze jest to zbyt mala roznica, zeby uznac ja za znaczącą a znalazłam już kilka forum, na których laski kombinuja skad wziac utro (w Polsce nie jest dopuszczony) i wymieniaja sie adresami klinik, w ktorych mozna utro dostac. Ciekawa jestem czy chodzi tylko o to rozpuszczanie pod jezorem czy moze jest jeszcze cos.
Moze Twoj lekarz chce wyeliminowac przyczyne cykli bezowulacyjnych poprzez uregulowanie hormonow. Clo stymuluje wzrost pecherzykow bez wzgledu na przyczyne...

A co do tej roznicy to tez jestem ciekawa.
Ale byc moze chodzi tylko o to lykanie - lutka podjezykowa jest okropna a dowcipna uciazliwa...;-)
Cześć dziewczyny
Choróbsko się rozkręciło na całego. Leże i zdycham, bolą mnie plecy z prawej strony tak jakby płuco nie mieściło się w klatce piersiowej.
mam takie pytanie no bo mam ten świąd z tych podpasek zapachowych i wydaje mi się że to drożdżyca bo mojemu lubemu też coś wyskoczyło, myślicie że samo clotrimazolum wystarczy? No bo mam tez śluz serowaty. Znacie może jakieś globulki bez recepty? Kurcze no i stracony cykl, bo chyba przy zakażeniu nie bardzo fasolka wyjdzie
Bidulka :-(
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!:tak:

CLODI współczuje, globulki są niestety na recepte. Teraz reklamują jakieś na regulacje flory bakteryjnej ale zapomniałam nazwy, one są chyba bez recepty.

malapralinka brak jednej tabl nie zaszkodzi...ominiesz jedna dawke a potem bierz normalnie czyli rano i wieczorem

clodi wspolczuje :-( oby szybko wam przeszło to dziadostwo...ja mam dzisiaj wizyte na 18 ...matko doczekac sie nie moge....taka jestem ciekawa co wyprodukowałam hihi

Asiiek- zaczelas brac CLO,mozesz mi powiedziec jak mam to wziac,bo lekarz mi powiedzial od 3dc,ale mam plamienia tez liczyc?bo cykle mam cholernie nie regularne.to nie wiem,teraz @ powinna byc 3-4 marca.a ja teraz mam takiprzezroczysto- jasniutko rozowy sluz:confused:pewnie przyjdzie wredna,tylko czy to juz zaliczac do @.innych objawow nie mam.

bella - ja Ci moge powiedziec tylko teoretycznie, ze @ sie liczy od pierwszego dnia krwawienia a nie plamienia ale nie mam pojecia jak to sie ma do clo.

reklama
Do góry