reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Co dzis na obiad:)

Ania ja ogolnie z tej strony osttanio korzystalam...jets swietna...:)

Gotujmy.pl - Przepisy kulinarne - mielone -

normlanie zrobilam mieso jak na mielone...
podsmazylam jedna cebulke ,dorzucilam drobno pokrojone pieczarki a na koncu ser...i szybko wymieszalam..
formowoalm placuszki,kladlam na nie farsz i robilam kotleciki,obtaczalam w jajku i w bulce i na patelnie.
Pozniej do garnka,podlalam woda i poddusilam lekko:)

Sos:
wode zagotowalam z rosolkiem warzywnym,zagescilam maka i spora iloscia smietany a pozniej wsypalam koperek-caly peczek wlasciwie.

a dzis tez robilam mielone tylko "waleczki"
mieso mielone,zrobilam jak na kotlety z tym ze dalam 1,5 zabka czasnku i troche majeranku-sol i pieprz tez:)
pokrojona w kostke marchewke wrzucilam do garnka razem z pokrojonym w platerki porem...do tego wsypalam troche vegety,,
ja dalam 2,5 marchewki i jednego pora,ale byl duzy:)

po ugotowaniu ostudzilam...

kladlam na mieso mielone i robilam "waleczki" marchewka i porem w srodku:)
obtoczyc w jajku i w bulce i smazyc,pozniej do garnka-poddusic...

sos:
obsmazylam cebulke pokrojona w polplastry,dodalam pokrojone pieczarki,lekko podsmazylam,przelozylam do garnka z gotujaca woda i kostka rosolowa.
podgotowalam z 5 min,zaprawilam maka i jogurtem naturalnym,dodalam natke pietruszki:)

surowka z pora:
pory 2 spore lub 3 mniejsze
puszka kukurydzy
ogorki konserwowe (4-6)-pokroic
1,5jablka-zetrzec na tarce
wymieszac z majonezem i smietana
trochje popieprzyc i posolic:)

reklama
ewelcia a pora parzysz?? bo surowy mi się pozniej odbija :dry::sorry:a podobno jak sie sparzy to jest ok :confused: a kotelty brzmią smakowicie :tak:

nie parze:no:
moj m kiedys tez moiwl ze takiej to nie bedzie jadl bo bedzie mu sie odbijalo,a teraz robie duuuza porcje i wciaga wszsytko:)
surowka jest naprawde pyszna:)
nam najbardziej smakuje z majonezem kieleckim

Potwierdzam,surówka z pora jest pycha:tak:Ja do tej pory robiłam tylko z kukurydzą i majonezem+przyprawy i mniamnuśna była:tak:Ale następnym razem zrobię z przepisu Ewelci:tak:Mnie najbardziej taka surówka pasuje do jakiś panierowanych rzeczy-kotlety albo nóżki w panierce:tak:

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem oraz salatka z pierozkami ravioli, serem feta i innymi pysznosciami:-pz sosem ziolowo czosnkowym:-p:-p:-p

reklama
Do góry