D
drozdusia
Gość
zgadza się Justyś.a ja tak dawno nie jadłam że dzisiaj te jajca mi smakowały jak największy rarytas

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

ziemniaki z kiełbasą i cebula:-) nawet zjadliwe
proponuje sałatkę z makaronem tortelini z lidla z mięsem
do tego robimy sos czosnkowy ;2łyżki śmietany 2 majonezu 4ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę pieprz sól i wymieszanym polać sałatkę robię ją na każdą imprezkę schodzi szybkoa co to za nalesniki???musza byc dobre moze przepisik.....a u mnie dzis pomidorowka i nalesniki ale z dżemem..truskawkowym:-)Dziś naleśniki z ruskim nadzieniem+sos czosnkowy
![]()
dzieki za przepisik wyprobuje napewno beda pychaHa!Są przepyszne
Przepisik?Jasne:
Smażymy 10-12 naleśników.
0,5 kg.sera i wcześniej ugotowane ziemniaki0,5kg.(mogą być z obiadu z poprzedniego dnia) mielimy w malakserze lub mikserem.Dodajemy do nich podsmażone,pokrojone w kostkę 3 cebule.Można dodać ok.30 dag,pokrojonego w kostkę,przesmażonego boczku.Robimy po prostu farsz jak do ruskich pierogów.Każdy niech zrobi,jak lubi.
Cały farsz dokładnie wyrabiamy,przyprawiamy solą,pieprzem,maggi,dodajemy majeranek - nadzienie musi być pikantne.
Na naleśnikach rozsmarowujemy nadzienie i składamy w trójkąty.
Odsmażamy na tłuszczu.Można też opanierować w jajku i bułce tartej.
Podawać je możemy ze zrumienioną bułeczką na maśle lub polane pozostałym tłuszczem z usmażonych boczków, słoniny, mięsa i cebulką - jako danie obiadowe.
Lub jak ktoś lubi z sosem czosnkowym.
Polecam-przepyszne i dobra alternatywa dla pierogów,dla tych co nie lubią lepić![]()