• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co lubimy jeść, czym lubimy pluć :)

Hania ja mam z Majka podobnie niby pierwszą podaną łyżeczką jest zaciekawiona popróbuje ale zaraz zrobi prrry i wszystko w obiadku :) łobuz mały ale próbuje dalej może załapie :) deserki są bee ale banan jest super dziś kupie bananka i dam jej w formie papki bo jak dałam jej polizać to nie mogłam wyrwać jej z rączek.
Jestem zdumiona że wasze maleństwa tak ładnie jedzą no i łyżeczka :) eh my daleko w tyle

reklama
anka - u mnie kalafior faktycznie wzdymał i jeszczedodatkowo górą Mały odbijał tym kalafiorem i to jeszcze wieczorem. Więc dałamdwa dni i odpuściłam na razie.
margot - w moim poradniku chrupki dla karmionych mm są w 9m-cu. generalnie to wydaje mi się że dziecko musi mieś choć kilka ząbków, żebyje pogryźć ;-)

jak jest z regularnym podawaniem posiłków u Was?my w domku z zasady jemy 5, bez przekąsek i zastanawiam się od kiedy wprowadzać to u Juniorka, widzę to mniej więcej tak:
-ok 7:00 - moje mleko ( po tym karmieniem zostawiam go u siebie w łóżku i tak sobie drzemiemy do ok. 09:00-09:30)
- ok 10:00- kaszka jako śniadanko
- ok 12:00- deserek owocowy, bądź mus
- ok 15:00- obiadek
i potem już ok.17:00 moje mleko, zabawa, kąpanie i ok 18:30 znów mleko i łóżeczko
w między czasie oczywiście jak widzę, że głodny czy chce mu się pić to podaję cyca

nie kończę, jak tak myślę to mleko i tak zawsze jest na "dopchanie się" ostateczne, czyli w sumie po każdym posiłku, może mało sensownie to napisałam :-)
bo generalnie chciałam się skupić na tych głównych posiłkach

karenka w sumie u nas jest podobnie, w sensie ilosci posiłków, jemy o 4/5 w nocy mleczko, 8 śniadanko - mleczko, 11 - mleczko, 14 - około pół słoiczka obiadku i zapijamy mleczkiem, 17- około pół słoiczka deserku i zapijamy mleczkiem, 20 - kaszka ryżowa ok 50ml i zapijamy mleczkiem ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry