• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co lubimy jeść, czym lubimy pluć :)

My przy was to jestesmy do tylu z jedzeniem nowych potraw:-DNarazie mamy wypróbowane sloiczki "pierwsza łyżeczka" (marchewka_ raz dalam i bylo ostre zatwardzenie,kalafior-ok, brokuly ok, groszek ok ,jabluszko bardzo smakowalo ,teraz mamy hippa szpinak z ziemniaczkami:)

reklama
Phelania do tyłu to jesteśmy my ;-) aczkolwiek młody na cycu to niby jeszcze ma czas... na razie próbwaliśmy tylko marchewki i jabłka ale były bóle brzucha więc stwierdziłam ze zaczniemy od kaszki...i jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi bo jak podawałam marchew, jabłko i dzisiaj dałam banana to młody dostaje pod prawym okiem czerwonych plam, które jakieś 5 min po skończeniu jedzenia znikają, czy któraś z Was może wiedziec co to?

Phelania moze ... jutro spróbuje sama ugotowac marchewke i podac i zobaczymy bo moze to cos w słoiczkach... bo kaszke mleczno- rryzowa dostał i było ok, a za miesiac szkołe zaczynam i myslałam, ze uda nam sie do tego czasu wprowadzic czesc stałych posiłków...

Phel - i jak po ziemniaczkach ze szpinakiem? u nas trochę wiecej prykow, ale nie az tak alarmujaco... zobaczymy rano, czy bedzie kupa. A czy smakowalo? Hmmm... niev wiem, bo zjadl to, co podalam, ale minke mial nieciekawa :)

Olek umie wciągnąć tak ok 180 ml. lepiej mu się zjada jak jest bardziej płynne, jak jest za gęste to już mu gorzej idzie.
u nas na topie marchew z ziemniaczkiem i odrobinką pietruszki ( korzenia). Jabłuszka chyba za kwaśne, na razie powoduje otrząsanie się :-) Kupiłam jabłko-banan podobna historia. kasza manna na wodzie plus jabłuszko tarte ( dosładzane glukozą) nie odpowiada mu konsystencja kaszki manny. Kaszkę mannę tylko w zupce toleruje O_o i tak ją podaję. Dziś kupiłam https://www.bobovita.pl/home/produkty/kaszki-expert/expert-minima/ zobaczymy czy lepiej będzie. Receptę dostałam dziś tylko na 3 puszki nutramigenu. we wtorek być może dostaniemy receptę na bebilon pepti.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry