• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co lubimy jeść, czym lubimy pluć :)

Kurcze, albo mam mało wybredne dziecko, albo nie wiem,bo co mu podam, to smakuje... pierwsza łyzeczka czegos nowego - usta wykrzywi, ale potem zajada, aż mu sie uszy trzęsa. do listy już spróbowanych rzeczy moge dopisać malinki, troszeczkę spróbował, ale smakowało bardzo. :-)

reklama
U nas z jedzeniem kiepscizna... Nie wiem jak naklonic mloda do wiekszych porcji...
Zjada na obiad caly sloiczek 125-130g. Szpinaku nie polubila :-) mleka zjada malo... Jak uda nam sie 700, ml na dobe to jestem szczesliwa... Na noc od kilku dni dostaje kleik i przesypia na nim do rana... No i niejadek malo przybiera... Nie wiem jak ja przekupic by jadla wiecej... Ech dzis do teraz dwa razy po sto ml...

Dziewczyny Michałowi robiłam Na bobofrucie kisielek. bobofrut marchewkowy, do tego łyżeczka mąki ziemniaczanej a do całości jak już jest gęste, starte jabłuszko. Jak myślicie? chyba Olkowi tez już mogę próbować podać ?
Jabłuszko coś nie podchodzi trzepie go tak po nim że hej. a już specjalnie kupiłam słodsze...

Anila a zeby jej nie ida czasem?? bo u nas tez na butelke jest foch i max 3x wypije cos tam ale malo w porownaniu z tym co bylo. Nam powiedziala doktorowa, ze jak nie chce nie wmuszac tylko podawac to co lubi i chetnie zjada. Ponoc to przez zeby tak mu sie zrobilo z tym jedzeniem. U nas furore robi ryz z warzywkami i kurczaczkiem, rabie caly sloj ;-)

Myszko obawiam sie ze trafil nam sie niejadek... Gdyby mania rosla tak jak twkj synek uwierz nie martwili by mnie to... :-) a tak... Ciagle zmartwienie :-D

a spróbuj przed karmieniem posmarować dziąsła żelem...może to pomoże...i zapytaj lekarza, czy można robić może mniej wody a wsypać łyżeczkę więcej proszku ?

Anila uwierz, ze martwi mnie nadal to ze malo pije mleka. Przedtem pil 180 i bylo chwilami malo, a teraz wypija 100 i to nie zawsze. W akcie desperacji dostaje do wszystkiego jablko banan, no poza ryzem z marchwia i kurakiem, bo to rabie i poki co to bedzie jego obiadek.
Fel u nas smarowanie przed nie daje rezultatow. Maly gryzie wszystko i wszystkich. Dzis mnie tak urabal, ze az krzyknelam i wystraszylam biedne dzieciatko.

Anila ale Twoja nic nie chce jesc? Nie ma ulubionego smaku? Moze nie dawaj jej pic przed jedzonkiem. Ona tak ma od zawsze z tym jedzeniem? Czy to tak teraz ja wzielo?

Anila 700ml mleka dziennie? moja nigdy tyle nie zjadłą zjada róznie robie po 170ml zjada od 80-170ml jednoroazowo ale 700 to juz dla nas kosmos
a ile razy dzinnie dajesz to mleko u nas 4 razy + sok ok 50ml+obiadek około 100ml i jakis deserek koło 50ml napisz mi jak to u was wyglada

anila jak chcesz troszkę zwiększyć kaloryczność to do obiadku podawaj troszkę oliwy lub masła, no i jeszcze czytałam o nestle sinlac, ze jest bardzo wartosciowy, szczególnie dobry jak sie, karmi piersia zeby podawac coś zamiast kaszki no dla alergikow, mam w domu próbkę, jeszcze nie próbowałam, czekam az kupy się ustabilizują, ale czytałąm tez ze niektore dzieci po tym wymiotują

co do jedzenia olka to nie mogę naprzekać bo tez wcina wszystko, kleik na moim mleku to połyka z predkoscia swiatła pozniej jeszcze cyc, a i tak kolo 1,2 pobudka, ale to juz wtedy nie jest źle

reklama
Lenko bobovita też wypuściła swój "zagęstnik" i zdaje się, ze bebilon także ma własny, a są lepsze cenowo niż Sinlac...bobovita 16 zł w rosmanie a sinlac ok 30. thumb31_9391073.jpg a bebilon to wcześniejszy Nutrition, foto_bebilon_nutrition_pomocny_przy_ulewaniach.jpg wszystko na bazie mączki z chleba świętojańskiego.

Załączniki

• thumb31_9391073.jpg
    thumb31_9391073.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 100
  • foto_bebilon_nutrition_pomocny_przy_ulewaniach.jpg
    foto_bebilon_nutrition_pomocny_przy_ulewaniach.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 112

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry