reklama
Paula 13
mama Wiki i Tati
AS Tą co podałaś z makaronem ryżowym robię tak samo.....tyle ze zamiast makaronu daje tortellini;-)
Dzagud ta z paluszków krabowych robi moja koleżanka i mówi ze pycha.....
Dzagud ta z paluszków krabowych robi moja koleżanka i mówi ze pycha.....
Ostatnia edycja:
doris78
Mama Kubusia i Davidka!!!
Dzagud-OJ widze mamy te same gusta salatkoweja tez robie te wszystkie salatki,oprocz tej krabowej,ale jestes juz koleja osoba ktora ja poleca.Wiec chyba wkoncu ja zrobie i sprobuje
No to ja dodoam jeszcze 2 salatki proste :-)
SALATKA Z KURCZKIEM I ANANASEM
2 filety z piersi
puszka ananasa
puszka kukurydzy
por
majonez
Piersi przyprawiam przyprawa knorr delikat do miesa,obsamazam.Potem kroje w kosteczke,dodaje pokrojony ananas,por i kukurydze i majonez i mieszam
SALATKA GRECKA-
1 puszka czerwonej fasoli
1 paryka zielona
pol sloiczka oliwek
czerwona cebulka pokrojona z piorka i spazona
1 kostak fety
sos vinegret-ja robie sos z oleju i przyprawki sos ogrodowy knorr i dodaje cukier i pieprz i jest gotowy
paryke kroje w kostke,dodaje fasole i pokrojone oliwki i cebule to zalewam sosem
Potem nakladam do miski warstwowo.Najpierw te skladniki w sosie potem pokrojona fete ,i potem znowu te skladniki w sosie i nawierzch fete
No to ja dodoam jeszcze 2 salatki proste :-)
SALATKA Z KURCZKIEM I ANANASEM
2 filety z piersi
puszka ananasa
puszka kukurydzy
por
majonez
Piersi przyprawiam przyprawa knorr delikat do miesa,obsamazam.Potem kroje w kosteczke,dodaje pokrojony ananas,por i kukurydze i majonez i mieszam
SALATKA GRECKA-
1 puszka czerwonej fasoli
1 paryka zielona
pol sloiczka oliwek
czerwona cebulka pokrojona z piorka i spazona
1 kostak fety
sos vinegret-ja robie sos z oleju i przyprawki sos ogrodowy knorr i dodaje cukier i pieprz i jest gotowy
paryke kroje w kostke,dodaje fasole i pokrojone oliwki i cebule to zalewam sosem
Potem nakladam do miski warstwowo.Najpierw te skladniki w sosie potem pokrojona fete ,i potem znowu te skladniki w sosie i nawierzch fete
to ja jeszcze jedną z ananasem dorzucę
Ananas z puszki pokrojony w kostkę
30 dag wędzonego indyka pokrojonego w kostkę
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli (trzeba przelać zimną wodą)
majonez 1 duża łyżka
Składniki wymieszać i gotowe
Dla dzieci to ja po prostu otwieram puszki z owocami,kroję w kostkę i robię z tego sałatkę wieloowocową .Mieszam w salaterce i gotowe ,bez żadnych dodatków
u mnie uwielbiają :-)
Ananas z puszki pokrojony w kostkę
30 dag wędzonego indyka pokrojonego w kostkę
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli (trzeba przelać zimną wodą)
majonez 1 duża łyżka
Składniki wymieszać i gotowe
Dla dzieci to ja po prostu otwieram puszki z owocami,kroję w kostkę i robię z tego sałatkę wieloowocową .Mieszam w salaterce i gotowe ,bez żadnych dodatków
u mnie uwielbiają :-)
To ja dam przepis na mój dzisiejszy obiadek:
Kotlety z piersi kurczaka - czyli tzw. bomba cholesterolowa (któraś z Was już podobny przepis dawała).
- piersi z kurczaka
- majonez
- ser żółty
- mąka
- jajka
- przyprawy
Ja nazywam to kurczakiem "na 4", bo wszystkich produktów daje się po równo - ja daję 4 i wtedy mam ok. 9-10 kotletów.
Kurczaka pokroić w kostkę - nie za dużą ale i nie za drobną, dodać pozostałe produkty (jak pisałam - wszystkiego daję po 4 szt. - tzn. sera 4 "garście" utartego, a mąki i majonezu po 4 łyżki). Wszystko wymieszać w misce, na patelni rozgrzać dość dużo oleju (tak by kotleciki "pływały"). No i na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką masę z miski - ja robię jednego kotleta zwykle z 2-3 łyżek masy. Smażyć z obu stron na rumiano.
Fakt, że taki kotlet ma tendencję do rozpadania, ale jak smakuje....;-)
Ja podaję albo z ziemniakami albo z frytkami, surówka dowolna....
Smacznego.
Kotlety z piersi kurczaka - czyli tzw. bomba cholesterolowa (któraś z Was już podobny przepis dawała).
- piersi z kurczaka
- majonez
- ser żółty
- mąka
- jajka
- przyprawy
Ja nazywam to kurczakiem "na 4", bo wszystkich produktów daje się po równo - ja daję 4 i wtedy mam ok. 9-10 kotletów.
Kurczaka pokroić w kostkę - nie za dużą ale i nie za drobną, dodać pozostałe produkty (jak pisałam - wszystkiego daję po 4 szt. - tzn. sera 4 "garście" utartego, a mąki i majonezu po 4 łyżki). Wszystko wymieszać w misce, na patelni rozgrzać dość dużo oleju (tak by kotleciki "pływały"). No i na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką masę z miski - ja robię jednego kotleta zwykle z 2-3 łyżek masy. Smażyć z obu stron na rumiano.
Fakt, że taki kotlet ma tendencję do rozpadania, ale jak smakuje....;-)
Ja podaję albo z ziemniakami albo z frytkami, surówka dowolna....
Smacznego.
reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 0
- Wyświetleń
- 166
- Odpowiedzi
- 2 tys
- Wyświetleń
- 89 tys
- Odpowiedzi
- 0
- Wyświetleń
- 134
Podziel się: