Euphorbium leczniczo. krople na bazie XLOLOMETAZOLINY ( nasivin, otrivin, xylogel) do udrożnienia nosa,( ja mam fobie i uzywam jak najbardziej raz sie sama o maly włos nie udusiłam jak byłam mała, nos zawalony chwycił kaszel....aż zsiniałam,) sorki za dygresje, jest też nowy środek SINUPRET w kroplach: Lek pochodzenia roślinnego o działaniu sekretolitycznym. Powoduje rozrzedzenie śluzu, dając efekt zmniejszający obrzęk błon śluzowych, górnych dróg oddechowych. Stosowanie trzeb skonsultować z lekarzem. Środek zawiera etanol więc ja miałam zalecone by do miarki na leki wlać 5 ml ciepłego płynu ( np wody) i do tego dodać krople wg wskazań lekarza odczekać chwile by % odparowały i podać dziecku do picia.
podobne działanie ma chyba Euphorbium w kroplach doustnych zawiera: Euphorbium D3, Pulsatilla pratensis D2, Luffa operculata D6, Mercurius bijodatus D8, Hepar sulfuris D10, Argentum nitricum D10. Zawiera 45% obj. alkoholu. Wskazania Przewlekłe zapalenie zatok (szczękowych, czołowych, zatoki klinowej i komórek sitowych), nieżyt trąbki słuchowej, wodniak ucha środkowego.
I lubimy ENGYSTOL, też mam wrażenie ze jako jeden z niewielu leków homepatycznych naprawdę działa...