reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
monika daj przepis na ta rybke
to ja się dołanczam do dziewczyn![]()
Przepraszam że tak późno
...ale już się poprawiam :-)Więc...UWAGA...na stawach hodowlanych kupujemy świeżo zamordowanego pstrąga
, patroszymy go. Nastepnie taką rybkę nacieram przyprawą do ryb lub poprostu jakimiś innymi przyprawami (kucharek, vegeta)...pstrąg sobie leży a ja na tarce na dużych oczkach trę marchewkę, pietruszkę i trochę selera...Nastepnie na tacce aluminiowej gdzie najpierw daję olej, układam pstraga, do środka wkładam masełko i część jarzynek...druga część służy do posypania po rybie...no i wkładam do piekarnika...temperatura taka średnia żeby pstrąg powoli się upiekł ale żeby jarzynki się nie przypaliły...mi pieczenie zajmuje ok godziny...Roboty praktycznie zero...a mięsko jest wyśmienite...no w każdym razie mojej rodzince smakuje

Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
A u nas wczoraj na obiadek była gotowana golonka i pyszna sałatka z selera marchwi ....autorostwa Iwonki . Wkleję przepis na "Przepisach" a dziś jakaś łapanka w lodówce bo nie mam weny tworczej.
kajenka
Fanka BB :)
Mam pytanie do mam, ktorych dzieci jedza 'normalna' kolacje. O ktorej ja dajecie i czy dziecko dostaje jeszcze na noc mleczko lub kaszke?
Pytam, bo u nas bylo tak, ze Paula jadla obiad ok. 15-16, pozniej na podwieczorek o 18 kisielek i po 20 butla z kaszka. Ale ostatnio zauwazylam, ze ok. 17 Paula juz jest glodna, kisielek tez jej na dlugo nie wystarcza
a jedyne, co dostawala dodatkowo, to kilka chrupek kukurydzianych. Byc moze glodze dziecko...:-(
Pytam, bo u nas bylo tak, ze Paula jadla obiad ok. 15-16, pozniej na podwieczorek o 18 kisielek i po 20 butla z kaszka. Ale ostatnio zauwazylam, ze ok. 17 Paula juz jest glodna, kisielek tez jej na dlugo nie wystarcza
a jedyne, co dostawala dodatkowo, to kilka chrupek kukurydzianych. Byc moze glodze dziecko...:-(gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
U nas jest tak:
9 sniadanie
12 serek/jogurt
14-15 obiadek
17 deser - owocki
18-19 kolacja
20-21 dopychacz czyli jakis serek albo kaszka
9 sniadanie
12 serek/jogurt
14-15 obiadek
17 deser - owocki
18-19 kolacja
20-21 dopychacz czyli jakis serek albo kaszka
elisabeth
Październik '06 i '09
a u nas jest tak:
9- sniadanie
13- mleko
17-obiad
potem owoc, albo danonek
19- kolacja, ale to zazwyczaj troszeczkę chlebka lub parówka czy wędlinka (niewiele wtedy je)
21- mleko
W międzyczasie paluszki, chrupki, soczki, cos słodkiego...
Myślę, że Kuba nie je dużo/...
9- sniadanie
13- mleko
17-obiad
potem owoc, albo danonek
19- kolacja, ale to zazwyczaj troszeczkę chlebka lub parówka czy wędlinka (niewiele wtedy je)
21- mleko
W międzyczasie paluszki, chrupki, soczki, cos słodkiego...
Myślę, że Kuba nie je dużo/...
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
U nas:
koło 6 - 7 (czyli zaraz po przebudzeniu) serek danio
koło 9 śniadanie ( parówka, bułeczka lub chlebek z wędlinką)
koło 13 obiad
koło 16 deserek ( słoiczek bobo vita : jabłko z gruszką czy z marchewką czy coś podobnego)
koło 19 kolacja ( i tu znowu jakaś kanapka, kiełbaska, jajecznica czy coś w tym stylu)
koło 20 -21 jeszcze dopychacz w postaci serka danio lub jogurtu ( chociaż jogurtów za bardzo nie lubi)
koło 6 - 7 (czyli zaraz po przebudzeniu) serek danio
koło 9 śniadanie ( parówka, bułeczka lub chlebek z wędlinką)
koło 13 obiad
koło 16 deserek ( słoiczek bobo vita : jabłko z gruszką czy z marchewką czy coś podobnego)
koło 19 kolacja ( i tu znowu jakaś kanapka, kiełbaska, jajecznica czy coś w tym stylu)
koło 20 -21 jeszcze dopychacz w postaci serka danio lub jogurtu ( chociaż jogurtów za bardzo nie lubi)
Mada80
iwona.c28 Czy Twoj Kubus nie juz pije mleka?
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Nieiwona.c28 Czy Twoj Kubus nie juz pije mleka?
..............reklama
Mada80
Na prawde?A on jest alergikiem,bo nie pamietam?Moja mała od 12 miesiaca jest na sztucznym (teraz Nestle waniliowe-pycha) i oprocz normalnego jedzenia,jogurt,bułeczka,obiad itp rano i wieczorem a czasem jeszcze w nocy wypija mleczko.Tak koło 150 jednorazowo...Ale ona lubi jesc
co oczywiscie nie znaczy ze nie ma dzieci ktore nie pija mleka..bo na pewno znalazłoby sie takich sporo...
co oczywiscie nie znaczy ze nie ma dzieci ktore nie pija mleka..bo na pewno znalazłoby sie takich sporo...
Podziel się: