reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Co na obiad i kolacje

U nas tez wczorajsza jarzynowa, ale robiona przez męża, także warzyw w niej pełno i mięcha też... mniam...

reklama
monika daj przepis na ta rybke

to ja się dołanczam do dziewczyn :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Przepraszam że tak późno:zawstydzona/y:...ale już się poprawiam :-)

Więc...UWAGA...na stawach hodowlanych kupujemy świeżo zamordowanego pstrąga :baffled:, patroszymy go. Nastepnie taką rybkę nacieram przyprawą do ryb lub poprostu jakimiś innymi przyprawami (kucharek, vegeta)...pstrąg sobie leży a ja na tarce na dużych oczkach trę marchewkę, pietruszkę i trochę selera...Nastepnie na tacce aluminiowej gdzie najpierw daję olej, układam pstraga, do środka wkładam masełko i część jarzynek...druga część służy do posypania po rybie...no i wkładam do piekarnika...temperatura taka średnia żeby pstrąg powoli się upiekł ale żeby jarzynki się nie przypaliły...mi pieczenie zajmuje ok godziny...

Roboty praktycznie zero...a mięsko jest wyśmienite...no w każdym razie mojej rodzince smakuje :tak:

Mam pytanie do mam, ktorych dzieci jedza 'normalna' kolacje. O ktorej ja dajecie i czy dziecko dostaje jeszcze na noc mleczko lub kaszke?
Pytam, bo u nas bylo tak, ze Paula jadla obiad ok. 15-16, pozniej na podwieczorek o 18 kisielek i po 20 butla z kaszka. Ale ostatnio zauwazylam, ze ok. 17 Paula juz jest glodna, kisielek tez jej na dlugo nie wystarcza:no: a jedyne, co dostawala dodatkowo, to kilka chrupek kukurydzianych. Byc moze glodze dziecko...:-(

a u nas jest tak:
9- sniadanie
13- mleko
17-obiad
potem owoc, albo danonek
19- kolacja, ale to zazwyczaj troszeczkę chlebka lub parówka czy wędlinka (niewiele wtedy je)
21- mleko
W międzyczasie paluszki, chrupki, soczki, cos słodkiego...
Myślę, że Kuba nie je dużo/...

U nas:
koło 6 - 7 (czyli zaraz po przebudzeniu) serek danio
koło 9 śniadanie ( parówka, bułeczka lub chlebek z wędlinką)
koło 13 obiad
koło 16 deserek ( słoiczek bobo vita : jabłko z gruszką czy z marchewką czy coś podobnego)
koło 19 kolacja ( i tu znowu jakaś kanapka, kiełbaska, jajecznica czy coś w tym stylu)

koło 20 -21 jeszcze dopychacz w postaci serka danio lub jogurtu ( chociaż jogurtów za bardzo nie lubi)

reklama
Na prawde?A on jest alergikiem,bo nie pamietam?Moja mała od 12 miesiaca jest na sztucznym (teraz Nestle waniliowe-pycha) i oprocz normalnego jedzenia,jogurt,bułeczka,obiad itp rano i wieczorem a czasem jeszcze w nocy wypija mleczko.Tak koło 150 jednorazowo...Ale ona lubi jesc :happy2: co oczywiscie nie znaczy ze nie ma dzieci ktore nie pija mleka..bo na pewno znalazłoby sie takich sporo...

Do góry