reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
monika daj przepis na ta rybke
to ja się dołanczam do dziewczyn![]()
Przepraszam że tak późno

Więc...UWAGA...na stawach hodowlanych kupujemy świeżo zamordowanego pstrąga

Roboty praktycznie zero...a mięsko jest wyśmienite...no w każdym razie mojej rodzince smakuje

Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
A u nas wczoraj na obiadek była gotowana golonka i pyszna sałatka z selera marchwi ....autorostwa Iwonki . Wkleję przepis na "Przepisach" a dziś jakaś łapanka w lodówce bo nie mam weny tworczej.
kajenka
Fanka BB :)
Mam pytanie do mam, ktorych dzieci jedza 'normalna' kolacje. O ktorej ja dajecie i czy dziecko dostaje jeszcze na noc mleczko lub kaszke?
Pytam, bo u nas bylo tak, ze Paula jadla obiad ok. 15-16, pozniej na podwieczorek o 18 kisielek i po 20 butla z kaszka. Ale ostatnio zauwazylam, ze ok. 17 Paula juz jest glodna, kisielek tez jej na dlugo nie wystarcza
a jedyne, co dostawala dodatkowo, to kilka chrupek kukurydzianych. Byc moze glodze dziecko...:-(
Pytam, bo u nas bylo tak, ze Paula jadla obiad ok. 15-16, pozniej na podwieczorek o 18 kisielek i po 20 butla z kaszka. Ale ostatnio zauwazylam, ze ok. 17 Paula juz jest glodna, kisielek tez jej na dlugo nie wystarcza

gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
U nas jest tak:
9 sniadanie
12 serek/jogurt
14-15 obiadek
17 deser - owocki
18-19 kolacja
20-21 dopychacz czyli jakis serek albo kaszka
9 sniadanie
12 serek/jogurt
14-15 obiadek
17 deser - owocki
18-19 kolacja
20-21 dopychacz czyli jakis serek albo kaszka
elisabeth
Październik '06 i '09
a u nas jest tak:
9- sniadanie
13- mleko
17-obiad
potem owoc, albo danonek
19- kolacja, ale to zazwyczaj troszeczkę chlebka lub parówka czy wędlinka (niewiele wtedy je)
21- mleko
W międzyczasie paluszki, chrupki, soczki, cos słodkiego...
Myślę, że Kuba nie je dużo/...
9- sniadanie
13- mleko
17-obiad
potem owoc, albo danonek
19- kolacja, ale to zazwyczaj troszeczkę chlebka lub parówka czy wędlinka (niewiele wtedy je)
21- mleko
W międzyczasie paluszki, chrupki, soczki, cos słodkiego...
Myślę, że Kuba nie je dużo/...
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
U nas:
koło 6 - 7 (czyli zaraz po przebudzeniu) serek danio
koło 9 śniadanie ( parówka, bułeczka lub chlebek z wędlinką)
koło 13 obiad
koło 16 deserek ( słoiczek bobo vita : jabłko z gruszką czy z marchewką czy coś podobnego)
koło 19 kolacja ( i tu znowu jakaś kanapka, kiełbaska, jajecznica czy coś w tym stylu)
koło 20 -21 jeszcze dopychacz w postaci serka danio lub jogurtu ( chociaż jogurtów za bardzo nie lubi)
koło 6 - 7 (czyli zaraz po przebudzeniu) serek danio
koło 9 śniadanie ( parówka, bułeczka lub chlebek z wędlinką)
koło 13 obiad
koło 16 deserek ( słoiczek bobo vita : jabłko z gruszką czy z marchewką czy coś podobnego)
koło 19 kolacja ( i tu znowu jakaś kanapka, kiełbaska, jajecznica czy coś w tym stylu)
koło 20 -21 jeszcze dopychacz w postaci serka danio lub jogurtu ( chociaż jogurtów za bardzo nie lubi)
Mada80
iwona.c28 Czy Twoj Kubus nie juz pije mleka?
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Nieiwona.c28 Czy Twoj Kubus nie juz pije mleka?

reklama
Mada80
Na prawde?A on jest alergikiem,bo nie pamietam?Moja mała od 12 miesiaca jest na sztucznym (teraz Nestle waniliowe-pycha) i oprocz normalnego jedzenia,jogurt,bułeczka,obiad itp rano i wieczorem a czasem jeszcze w nocy wypija mleczko.Tak koło 150 jednorazowo...Ale ona lubi jesc
co oczywiscie nie znaczy ze nie ma dzieci ktore nie pija mleka..bo na pewno znalazłoby sie takich sporo...

Podziel się: