• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Co na wszy?

AnnaJagoda

Aktywna w BB
Niestety problem wraca co trochę do szkoły, a że nie ma skutecznego sposobu, żeby się przed tymi pasożytami ustrzec, to ja z tematem. Co bezpiecznego dla dzieciaka można kupić, żeby było skuteczne?

reklama
Może odstraszajacy spray jak np. S o r a. Można spryskac dziecku włosy przed wyjściem do szkoły ale 100% gwarancji nie dam, że nie przyniesie znowu.

Znam taką agentke, co muchozolem truła wszy. Skutecznie, ale raczej nie polecam.

Najlepiej wybrać się do apteki po parasidose szybko i skutecznie można pozbyć się wszy i gnid. Nie zawiera parabenów i fenoksyetanolu ani żadnych innych szkodliwych substancji. Wystarczy zrobić kuracje 15 minutową i po problemie i najlepiej aby wszyscy domownicy zastosowali ten preparat.

Z tego co wiem to można stosować u dzieci już od 3 miesiąca życia a nawet u kobiet w ciąży. Sama jednak póki co (na szczęście!) nie miałam okazji testować.
A co do czystości to podobno właśnie idą na czyste, codziennie myte włosy głównie.

Skoro od 3 miesiąca i ciężarne mogą to dzieciakowi nie zaszkodzi. Wybiorę się jutro do apteki i spytam o parasidose, coś muszę mieć awaryjnie pod ręką, żeby w razie czego nie biegać w panice. Dzięki. :)

Ja mam już kilka walk za sobą. Córa ma długie włosy i dużo koleżanek... w ciagu roku wypróbowałam już 2 różnych preparatów. Kazdy musiałam stosowac za 2 dni drugi raz bo dalej znajdowałam zywe wszy. Ostatnio w aptece zapytałam o coś innego. NIe było ale jakas mama z kolejki mi doradziła iść do Rossmana i poszukac Seboradinu Med. Mówiła że jej córce za pierwszym razem wszystkie wybiło. no i kupiłam. Faktycznie Jedna aplikacja i nie ma nic , nie znalazłam żadnej zywej. Stosowałam taki kompres a potem szampon do umycia i jestem pozytwnie zachwycona bo moja córa okropnie marudzi jak musi z wszobójczym preparatem na głowie siedziec.. Seboradin dal radę , Super

Muchozolem na głowe dziecka? O matko... Nas właśnie dopadł ten problem, córka w piątek z przedszkola przywlokła wszy, a kupić odpowiedni dla niej środek, wcale nie było łatwo. Astma i alergia to sporo środków na dzień dobry musiałam odrzucić. Kupiłam parasidose, z polecenia pani z apteki, mam nadzieję, że pozbyliśmy się paskudztwa raz na zawsze.

reklama
No u nas też starałam się nie robić z tego wielkiego halo. Siedzenie z czepkiem się młodej spodobało, zastanawiała się czy włosy jej się zafarbują jak mamie czasami ;) Jak wyczesywałam to ona sobie bajki oglądała, bo trochę to trwa, zeby to zrobić dokładnie. No ale udało się, najważniejsze, ze nie trzeba kuracji powtarzać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry