• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nam mowi intuicja?

reklama
hmm najbliżej ochota, ale nie wiem czy do listopada dziewczyna nadal będzie bez pracy, zapytam, czy byłaby chętna, a siostra mieszka na pradze i pracuje więc raczej odpada

Blue jak cos to mpja mam jest z dwojka rozrabiakow mojej siostry na brudnie chlopcy 3i 5 lat wiec corcia sie napewno zaopiekuja a szpital sw. zofii chyba dostal jakos nagrode za opieke nad dziecmi....ale fakt takie molochy jak centrum moga przytlaczac dlatego ja tez nie bede rodzic w centrum matki polki... ;D

kurcze, a ja słyszałam, że św. zofia jest totalnie przereklamowana,a koniunkturę napędzają im rodzące tam vipy typu kaja czy chylińska, które oczywiście za inną kaskę są na innych prawach niż przeciętne kobiety

Goralka ale zawsze i wszedzie jest tak ze dla jednych jest ok a dla innych to smo miejsce jest ble wiec zobaczymy co nam Blue napisze po...??? ;) miejmy nadzieje ze bedzie zadowolona ::)

Nie da sie zaprzeczyć, kurcze Lucyann zadziwiająco często mamy podobne opinie. A co do szpitali to może powinno się brać pod uwagę nazwiska konkretnych ludzi, bo to oni pracują na dobrą, albo złą opinię. Chyba w każdej placówce znajdze się partacz, ale też i ktoś kompetentny, kto pracuje z całym sercem i oddaniem na jakie go stać.

Goralka a pytanko kiedy masz urodziny?? moze to tu trzeba poszukac zwiazku??? ;) juz nie bede ja wiem jedno na temat miejsca do rodzenia musze miec cisze i spokuj a nie jakis wielki gamch pelen ludzi ale ludzi obcych i obco zachowujacych sie.... ::) :( 8)

Dokładnie góralka. I ja o lekarzach ze Sw. Zofii nie słyszałam ani nie czytałam negatywnych opini. Brałam pod uwagę 3 szpitale ale jak już wcześniej pisałam nie chcę miec studentów, nie chcę byc w wielkim molochu, pełnym zarówno sprzętu, odwiedzających jak i personelu oraz rodzic na sali z zielonymi kafelakmi przypominającymi mi gdzie naprawdę jestem. W tak intymnej sytuacji jaką jest poród i pierwsze dni połogu atmosfera jest dla mnie bardzo ważna i z 3 szpitali Sw. Zofia te kryteria spełniała. Z tego co pamiętam chcesz rodzic w domu więc atmosfera intymności jest też dla Ciebie bardoz ważna.
A to że jest przereklamowana owszem spotkałam się z takimi opiniami ale to jedyny minus.
A to że Kajah czy Chylińska rodziły tam na innych prawach ? możliwe ale szpital nie robi z tego żadnych tajemnic ich cennik jest dostępny na stronie http://www.szpitalzelazna.pl , w standardzie jest to i to a kto chce miec luksus musi za nie go płacic. Gorzej keidy płacisz kosmiczne kwoty a jakośc usług pozostawia wiele do życzenia a takich klinik w Wawie jest trochę gdzie cena nie idzie z jakością.  ::)

No niestey slyszalam o klinikach w ktorych nawet nie ma tlenu na oddziale a wyjscia w sianie sa ale komplikacjie zdazajasie na tyle zadko ze oni to olalai a z NFZ nikt nie sprawdzil czy wyjscia sa do czegos podlaczone to taki absurd z ktorym sie zetchnelam w prywatnej klinice??!! i ktory wyszedl na jaw w bardzo nie mily sposob a ceny porodow sa gigantyczne za nowe lozko i sztuczne kwiatki na stoliku!!! >:( Gront ze kazda z nas juz wie gdzie chce byc w tej szcegolnej chwili..... a reszta musi sie ulozyc sama

reklama
kurcze wysłało mi się zanim skończyłam. I w tym też samym szpitalu rodziła moja znajoma w zeszłym miesiącu. Pierwsze dziecko rodziła w innym, drugie na Żelaznej i stwierdziła że w Sw. Zofii personel jest znacznie bardziej chętny do pomocy i bardziej się interesuje. Ja z z Porodówki mam super wspomnienia i nie mogę nic złego powiedziec o kimkolwiek jak rodziłam córkę ale jak sobie przypomnę niektóre położne z Położniczego to szkoda słów jakie teksty nieraz waliły. Chciałam jak najszybciej do domu a pech chciał że mała miała żółtaczkę noworodkową i musiałam zostac dłużej. Dzięki Bogu przeniesli mnie na na inny odział położniczy gdzie leżą mamy a chorymi dziecmi tam już były super babeczki. Tak więc podejscie personelu jest ogromnie ważne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry