reklama

Co Nas dzisiaj cieszy... :)

To się rozbawiłam :) Mam do zrobienia korektę książki o prawie rozwodowym w Małopolsce w XX-leciu międzywojennym (mało zabawny temat) i jest tu mały rys historyczny. Jeden z powodów, dla którego mogło dojść do rozwodu wśród Żydów w średniowieczu, brzmi: "niedotrzymywanie ślubów i przysiąg oraz kłótliwość żony, chyba że żona udowodniła, że te same wady posiada jej małżonek" :) :) :)
I jeszcze:
"przeklinanie swojego teścia w obecności męża"
"uporczywe odmawianie mężowi powinności małżeńskiej"
"brak potomstwa po okresie dziesięcioletniego pożycia"
:)

uwielbiam takie smaczki :-D w czasie studiów non stop się wpadało na coś takiego, a teraz to się coś w rozwoju cofam, bo mało książek czytam ostatnio,:no:

reklama
Jupi :) Jedziemy sobie jutro w nasze rodzinne strony (choć byliśmy tydzień temu), bo znajomi mają szybki kurs tańca u naszego wspólnego nauczyciela i prosili, żebyśmy z nimi pojechali, bo się stresują :) Ale fajnie :) Mąż się ze mnie śmieje, że z moim brzuchem to mi przestępowanie z nogi na nogę zostaje, ale właśnie, że ja zatańczę jive'a i tyle! Najwyżej mnie na porodówkę potem odwiozą :)
Pewnie bardziej się zmęczymy podróżą, bo to kawał drogi, ale czasem takie głupie spontaniczne decyzje są najlepsze :) Ale się cieszę :)

jive jest extra :) z tych szybkich ale rumba poprostu mi si eszalenie podobala zawsze za czasow chodzenia na kurs :) ja jak slysze tylko jakis rytm i ekstra muzyke to poprostu si ewszystko przypomina i z checia bym sie jeszcz eraz zapisala ... ahh sie rozmarzylam przez ciebie ewa :) kurcze 3 lata chodzilam na kurs ... a teraz przeprowadzka pozniej znow i chyba juz nie wroce ale znow mam ochote tanczyc :)

missiiss - w czym problem?:) Wrzucaj płytę w odtwarzacz i zrób sobie kurs tańca w domu :) Ja uwielbiam jive'a, ale dzisiaj szybkiego tempa chyba nie zdzierżę ;) A z tą rumbą, to dogadałabyś się z moim Mężem, bo to jego ulubiony taniec zaraz po foxtrocie (ja wolę jednak cha-chę ;)).
Ja swój kurs strasznie miło wspominam, bo zmusił mnie do niego obecny Mąż jeszcze w liceum (znamy się od mojej pierwszej klasy) - on wtedy umiał już tańczyć, ja w ogóle. No i poszłam do naszego historyka - z zamiłowania tancerza, teraz już dyplomowanego. Zostawaliśmy w piątki przez parę miesięcy na kilka godzin po lekcjach i wszystkiego mnie nauczył - taki indywidualny tryb ;) I chyba załapałam bakcyla. Muzyczna jakoś strasznie nie jestem, śpiewać nie umiem, ale rytm czuję, więc taniec idzie mi całkiem całkiem :)

A dziś mi Mąż powiedział, że jak będzie córeczka, to mogę pomarzyć o tym, że w Sylwestra ze mną zatańczy, bo będzie cały czas swoją nową laskę wyrywał do tańca... No i co ja mam zrobić?...;)

ewa raczej tanczyc mi nie wolno hehe bo mam lezakowac a nie sie wyginac a jive'a to juz nie ma szans ze bym dala rade przeciez to takie skoczne jest hehe :) kiedys przed slubem jeszcze chcialam wziac meza na lekcje zeby na weselu zrobic show :D w fajnych strojach ... ale zaszlam w ciaze i si ebalam pozniej wyginac :) ale swoje dziecko i tak od malego wysle na kurs tanca i mma nadzieje ze mus ie spodoba i bedzie ezdzil na turnieje i walil wszystkich na kolana :) i ze sie nie wda wmojego meza ze bedzie przed konsola i kompem tylko siedzial ;)

Spokojnie, do grudnia niedaleko ;) Akurat będzie potem Sylwester, a to zawsze dobry pretekst ;)
Mój Mąż już się nastawia na kursy tańca w domu - potem nasze chłopaki będą wyrywały koleżanki na dyskotekach, a dziewczynom nikt nie podskoczy ;)

Ja dziś czuję jakiś ucisk w dole brzucha, a może nawet jeszcze niżej - nie jestem w stanie dokładnie tego zlokalizować. Czuję to tylko jak jestem w pionie, więc nie wiem, czy to normalna siła grawitacji czy co... Więc nie wiem, jak z tym hulaniem będzie, ale jestem dobrej myśli ;)

Infekcja raczej nie, bo przy tym jest jakieś pieczenie zazwyczaj, no i leukocyty w badaniu podniesione, a ja mam zawsze w normie. A Maluszek wisiał sobie na ostatnim USG głową w dół, więc może rzeczywiście naciska za mocno...

Ale tańce się udały :) Nawet polkę dałam radę pociągnąć, więc jest OK ;) Za 2 tygodnie wesele i mam nadzieję nie siedzieć na nim za wiele ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry