Niestety kochana u nas takie proste rzeczy jak klocki czy inne zabawki nie dzialajaAnetka ja czasami jak Nikodem nie jest zbytnio zainteresowany jedzieniem to mu do raczek dam jakies klocki albo cos w tym stylu i on sie tym zjamuje i ladnie otwiera buzke i zjada ;-):-) sprobuj moze u ciebie tez to zadziala ;-)
Sniadanie i 2 sniadanie w sumie zazwyczaj je bez wiekszych problemow.....schody zaczynaja sie od obiadku i tak juz do konca dnia...Cuda na kiju wyprawiamy zeby go czyms zajac, np bawi sie komorka (muzyczki, kamerka itd), oglada swoje zdjecia i filmiki na komputerze), dzidzie oglada w gazetach, karmimy misie itp itd.....a i te metody czasem zawodza.....Ja powaznie juz nie mam sily do karmienia go.....i tak jak dzis np mija juz 6 godz. a moje dziecko nadal nie jest glodne
Moge na glowie stanac a on i tak sie drze jak mu cos chce dac 
:-) sprobuj moze u ciebie tez to zadziala ;-)
I co ja mam jej dawać rano do jedzenia?

, jakoś nie ma w zwyczaju podjadać za dużo między posiłkami (to chyba dobrze), a jeśli chodzi o zabawianie podczas karmienia, to zawsze się sprawdzają reklamy w TV i daję jej pismo o dzieciach i ona szuka dzidzi albo misiów i to zawsze skutkuje 

, bo po mięsie też rzyga, choć zęby ma, ale z nich nie chce korzystać, choć z naszego talerza ładnie je. Muszę coś z tym zrobić, żeby jej jakoś urozmaicać żarełko.