reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kuba pije mleczko -3 razy po 180 wody+6 miarek mleka.
Ogląda Misia w wielkim niebieskim domu.
Staram sie mu nie włanczać telewizji,ale jak jest mąż to coś tam leci,najczęściej Wiadomości czy Panoramę,ale Kube staram sie czymś zając ,by nie oglądał.:tak:

reklama
Milenka kompem interesuje sie tylko jak na monitorze są nasze zdjęcia, albo jakieś zwierzątka, inaczej nie :)
A na TV jak lecą "dorosłe" programy to też nie patrzy. Ale jednak wolę, żeby nawet nie słuchała, bo ostatnio w wiadomościach właściwie tylko o śmierci, wypadkach, oszustwach, procesach itd :/
Nie wiem jak to jest przy mojej mamie, bo ona tez od TV uzalezniona, a do tego lekko przygłucha i bardzo głośno puszcza telewizor... pewnie tv wyje przez pół dnia, dlatego jak my jesteśmy z Milenką to bardzo mało telewizora, słuchamy dużo piosenek dziecięcych :)

Karola, jakbyś wiedziała, że coś szkodzi dziecku, to potrafiłabyś odmówić, owszem, przykre to jest, ale zdrowie ważniejsze. Zresztą narazie naszym maluchom można jeszcze odwrócić w miarę szybko uwagę, ale starszemu dziecku to już będzie gorzej :baffled:

Rozalka, probowałaś dawać Kubusiowi produkty owcze lub kozie :confused: Ja dałam już jogurt naturalny i ser żółty - jedno i drugie Oliwce bardzo smakowało :-) Poza tym daję sporadycznie produkty sojowe, ale nie chcę za dużo, bo ta nasza soja jest podobno modyfikowana :dry:
Ale kupię jeszcze coś - masło kozie - i będę smarować nim Oliwce pieczywo :tak:
To jest myśl Kasiad,muszę spróbować.:tak:Ale gdzie ja znajde te produkty....?
a moze ta bułka dopiero:blink:
No może ,poczekam pare dni,a jak zejdzie to spróbuje jeszcze raz.W sumie to zjadł malutko tej bułki,a jednak....No i teraz juz mu zeszły te krostki.:tak:

To jest myśl Kasiad,muszę spróbować.:tak:Ale gdzie ja znajde te produkty....?
Nie wiem, czy u Was są delikatesy Alma, ale chyba są, bo coś Agusia pisała, chyba, że się pomyliłam. Ja kupiłam właśnie w Almie. Trzeba dobrze czytać etykiety, bo bywają produkty, gdzie mieszają mleko kozie z krowim, ale w Almie znalazłam sporo produktów z mleka koziego tylko lub z domieszką owczego. Drogie dziadostwo, ale co zrobić, ile mogę dziecku wciskać szynek. Za 4 plasterki sera owczego zapłaciłam ok 7 zł - będzie to na 4 śniadania, za jogurt owczo-kozi 200g zapłaciłam coś ok 6 zł, Oli zjadła go na 2 razy.
Były też jeszcze kozie serki fromage i sporo innych produktów, ale zaczęłam od sera w plastrach i jogurtu, żeby sprawdzić, czy Oli zaakceptuje smak. Na szczęście zaakceptowała :tak:

reklama
Do góry