• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Moje dzieciaki, tak jak i my zresztą, też uwielbiają arbuzy;-) Victor truskawki jak ma ochotę to zje, a jak są kwaśne to obowiązkowo maczane w cukrze:-p Poza tym banany, winogron na topie praktycznie od zawsze:tak: Sporadycznie jabłka, nektarynki albo mandarynki;-)

Rosmerta super, że Hucio może coraz więcej rzeczy jeść, to bardzo dobrze dla niego:-)

reklama
u nas wszystkie owoce pożerane (o ile dostanie pozwolenie), zjada wszystko, ale pewnie dlatego, że spragniony jest wszystkiego i chętnie wszystko próbuje.
Polskie owoce je juz praktycznie wszystkie (oprócz agrestu i porzeczek, bo jednak mega kwasne i narazie nie testowalismy), cytrusów nie jadł jeszcze i pewnie nie zje dluuugo, bo ja mam uczulenie nawet jak mandarynki obieram, wiec mega chemia w tych skorkach, takze podziekujemy,. Co innego jak jestesmy na wakacjach w których takie owoce rosną, i dojrzewaja faktycznie na sloncu a nie w kartonach w chlodni, pod wplywem chemii. Jedyne co, to zjada banany, ale tylko okazyjnie. Po prostu wiem, ze go nie uczulaja i jak gdzies zobaczy i ma ochotę to mu pozwalam.

po wakacjach same zmiany na lepsze:-) Hubek na wakacjach zajadał gofry (mimo, ze w składzie mleko to zero reakcji alergicznej:-)), lody-sorbety tez juz może wcinać, no i szaleje za ogórkami kiszonymi:tak:

teraz pomału mu zaczne przemycac mleko i zobaczymy, moze ppozbedziemy sie wreszcie tej paskudnej alergii na dobre:-)

jedyne teraz na co ma uczulenie i ostra reakcję to czereśnie

Rosmerta, same dobre wiesci. Super ze Hubert juz tyle moze jesc. Swoja droga nie wiedzialam ze czeresnie moga uczulac.

ja tez nie wiedziałam:no: byłam w szoku jak dostał wysypkę zaraz po zjedzeniu czeresni, tymbradziej, że truskawki zajada a to chyba one najczęsciej uczulaja jesli chodzi o owoce. No jak widac uczulac może wszystko

Dobrze, że Hubek może już spokojnie jeść tyle dla niego wartościowych rzeczy:tak: Super:-)

A te czereśnie to z jakiego źródła? Bo bywa często, że to nie owoc sam w sobie uczula, tylko to czym był potraktowany:sorry:

reklama
ten rok to bardzo przełomowy jedzeniowo dla Hubka ..pomyśleć ze w zeszłym miał tyle ograniczeń to te czereśnie to pikuś a dziś ...jak sam mówił :"już mogę jeść lizaki :-)"
BRAWO:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry