reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co polecacie dla maluszka?

ja mysle ze to moze byc przydatne przy wczesniakach albo chorych dzieciach. U nas w sapitalu sa takie (na oddziele pediatrycznym). Jak lezalam z Kuba jak byl malusi to faktycznie sie przydawala ale w domu przy zdrowym dziecku to nie widze potrzeby

reklama
ja sudokrem :-) dzis polozna na kursie zachwalala poduszki do karmienia... mowila ze to swietny wynalazek i kazda z nas powinna ja sobie kupic lub dac sprezentowac.

ja sudokrem :-) dzis polozna na kursie zachwalala poduszki do karmienia... mowila ze to swietny wynalazek i kazda z nas powinna ja sobie kupic lub dac sprezentowac.

Mam juz takową poduszkę i fakt bardzo ją lubiłam nawet jak karmiłam butelkom dzieciaki. Później się przydawały jako asekuracja za plecki jak moi siostrzeńcy zaczynali siadac stabilniej... Co prawda dziwnie drogie one są (60 zl za worek z kuleczkami) no ale ja mam taka uzywana, ktora tez daje rade :D

A do tylka chyba właśnie bede brala linomag... co prawda sudocrem jest na tyle gesty ze nie splywa ale ja nie widze problemu zeby czesciej smarnac kremikiem Babola :D

Dziewczyny, czy na noc codziennie ubierać maluszka w nowy zestaw ubranek czy jeśli oczywiście, jest jeszcze czysty to można ubrać śpioszki dwie noce z rzędu. Czy są tu jakieś zasady???

Ja zawsze ubieralam w czyste. Na SR polozna mowila nam, ze maluch bardzo sie poci i lepiej zkladac nowe. Ja osobiscie nigdy nie zauwazylam zeby np mokre od potu te ubranka byly ale faktycnzie juz nie takie swieze i jakby przybrudzone. Moja nocna koszula po kilku nocach wyglada lepiej niz takie ubranko, wiec wolalam na poczatku zaklada czyste.

Czyli codziennie nowy zestaw ubranek na dzień (pewnie na jednym się nie skończy) i na noc. Chyba mam wszystkiego za mało :szok::szok::szok:

ja mam sporo takich gorszych po chrzesniakach i te gorsze na noc zakladalam
ale na pewno znajdzie sie co najmniej kilka osob co nie zmieniaja tak czesto ubranek.

reklama
Ja oprócz kilku sztuk sukienek w sumie, które kupiła teściowa w lumpku i kilku sztuk bardziej przydatnych, które kupiła moja mama nie dostałam nic od nikogo,i wolę do końca liczyć na siebie. Mam nadzieję, że na początku damy radę, a później będziemy w razie co dokupować. Mam dużo pajacyków, więc myślę, że mogą być one alternatywą dla śpiochów i kaftaników na noc.

Do góry