reklama

Co potrafią nasze dzieci?

• Starter tematu Starter tematu dori
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Woloszki to super jak Maks potrafi napisać , Wiktoria do pisania jakoś się nie bierze na razie rysuje baloniki takie koślawe ale dla mnie śliczne.:-):-)Jeśli chodzi o rozmowę to ona mówi juz jakoś tak od miesiąca całymi zdaniami także już dobrze się porozumieć można i wiadomo co chce.
Teraz to widzę że ładnie się rozwija ale dziewczyny jak ja sie martwiłam jak ona nie chciała chodzic raczkowała do roku i 4 miesiecy. Już była zapisana na rehabilitacje ale nie doczekaliśmy sie bo na szczescie zaczela chodzic ale jak bylam w parku i widzialam 10 miesieczne dzieci chodzace to az za serce sciskalo ze taka duża i nie chodzi.

reklama
Krysia popatrz na suwaczek Woloszki:-)Maks ma ponad 4 lata:yes:Maja jest z kwietnia:-)
Co do chodzenia to u nas Victor zaczol delikatnie jak mial 13 mies a tak porzadnie to po miesiacu.Mial rowne 14 miesiecy jak juz sie nie bal:yes:

krysia masz naprawde zdolna coreczke :) pogratulowac :) moja mala jeszcze nie mowi calych slow a co dopiero zdan ... ale powtarza wszystko co sie da po swojemu ... znieksztalcone ... ale mimo to potrafimy sie z nia doadac :)
jezeli zas chodzi o cyc to faktycznie w naszym gronie nie ma juz nikogo wiecej karmiacego jeszcze piersia ... mam nadzieje ze znajdziesz jakis bezstersowy sposob ... powodzenia :)

Krysiu - ależ masz zdolniachę :)

Ja za to Jagodę chyba na szybkie czytanie będę musiała zapisać, bo ona nie ma czasu na ślęczenie nad jedna stroną.
A może już potrafi tak szybko czytać :-p

Vici rzeczywiście nie popatrzyłam ale rzadko które dziecko potrafi tak wcześnie pisać chyba że na klawiaturze;-). Każde dziecko inaczej się rozwija ale i tak dla nas są najmądrzejsze :-D.
Dzisiaj Wiki strasznie się uparła żeby włożyc za małe kapcie które w kojcu do zabawy jednego założyła a z drugim nie dała rady chciałam jej pomóc i co? Nie ma mowy ''mama nie pomoze Jatoria sama ''i nie dała sobie pomóc spłakała się aż w końcu dałam jej inną zabawkę to dała sobie spokój.:-)

Dziewczyny to wam powiem że moja siostrzenica mają 4 latka ładnie juz pisała
Mama Tata Dziadek Babcia Natalia Weronika
A teraz mając 5 lat ładnie umie czytać oczywiście jeszcze nie płynnie ale składa literki wyśmienicie

NO wlasnie chyba nie zauwazylas ale moja Maks ma juz 4,5 roku :-):-):-)
No i jak wiadomo dziewczynki bardziej sie biora do szybszego czytania uczenia, chlopakom w glowie tylko granie w pilke wymyslanie jakis kosmicznych historii albo dzisiaj robili w piaskownicy wielki wulkan. Pytam sie go pozniej chcesz sie pouczyc jakis literek to dziwnie na mnie popatrzyl.ALe ostatnio wzial sie za gry edukacyjne jakies malutkie dodawanie itp... wieco moze cos z niego bedzie. Najwazniejsze dla mnie ze jest bardzo opiekunczy w stosunku do Mai i potrafi sie znia bawic no a ona ostatnio wpatrzona w niego jak w Boga. Nawet z nim siada do komputera i oglada jak gra. NOrmlanie wielka milosc. :-D:-D:-D

Woloszki - ja znam wiele rodzeństw z różną różnicą wieku - niektóre się lubią niektóre się nie znoszą. A to wszystko wina lub zasługa rodziców. Dlatego bardzo Cię podziwiam, że tak fajnie wychowujesz dzieciaczki:tak:

reklama
Zebys wiedziala, czasami az mi sie plakac chce jak go widze jak sie z nia bawi. Mowi wtedy do niej Majusia chodz idziemy zatankowac samochody itp... Albo najlepiej jak sie bawia w wojsko Bacznosc Majusia idziemy raz dwa raz dwa.
A np wczoraj robili sobie wieze z poduszek no i oczywiscie wskakiwal na nia a ona musi przeciez to samo robic. Wiec mowi Majunia skacz i ja zlapal za pizame i wrzucil na poduszki, to juz nie bylo slodkie, ale ona byla zachwycona :-):-):-) A jak sie raz prz skoku nadziala na rog stolu zebrem to mysllam ze Maks sie poplacze bo sie wystraszyla ona nawet nie jekla. :happy::happy::happy: Owszem czasami sa sgrzyty i ma jej dosc ale wiecej jest tych dobrych chwil :-D:-D:-D
Wiec Joaska Maks bedzie nosil Twoja Gagutke na rekach :laugh2::laugh2::laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry