reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

moja Natusia przebija wszystkich
bo pomimo tego ze jest dziewczynką ma dziwne zamiłowanie do męskich zjęć
uwielbia bawić się takimi zabawkami jak młoteczek śrubeczki i inne ustrojstwa a także rozkręcać wszystko co wpadnie jej do rączek i rozkładać na części
a żeby tego było Malo – kocha bawic się samochodami hehhehe:-D

reklama
No więc nie wiem, czy się chwalić, czy raczej wstydzić:baffled: Z jednej strony jestem dumna z Ingucha a z drugiej mam poważne wątpliwości, czy w ogóle dobrze zrobiłam:zawstydzona/y:

Wczoraj posadziłam Ingucha przed moim laptopem i włączyłam jej gry na minimini. Grała w łączenie par - momentalnie nauczyła się obsługiwać myszkę:tak:. Dziś jej włączyłam puzzle (na początek 4-ro elementowe). No i tu już wyższa szkoła jazdy, bo żeby położyć puzelka na miejsce to trzeba cały czas trzymać wciśniętą myszkę i poruszać nią, co dla takich małych paluszków nie jest prostą sprawą:no: - ale znowu momentalnie się nauczyła :tak:
No i otworzyły się przede mną wielkie możliwości różnych gier i zabaw edukacyjnych na komputerze:tak:

No ale spodobało jej się i teraz będe miała konkurencję do kompa:crazy:

A w ogóle ostatnio jej ulubioną grą są Figuraki (Granna) - tam trzeba rzucać kostkami i wybierać kolorowe figury geometryczne. jest nią zafascynowana i męczy wszystkich, zeby z nią grali:-)

Gry na mini mini są super :)
Jagodę zostawiam samą i sobie gra.
Problem tylko, jak ją chcę już od kompa oderwać :baffled:
Ale też dumna byłam, że sobie z myszką radzi :) i wie, o co kaman.

gratulacje dla dziewczynek :)

ale ja to chyba wredna matka jestem ... moja mala dopiero ostatnio pierwszy raz siedziala przy kompie i pisala literki w wordzie ...

z myszka tez by sobie pewnie szybko poradzila ... tak jak Michal - tez szybko zalapal jak byl maly :)

Majcik tez lubi dobieranie par na mini mini. Troche gorzej jej idzie jeszcze z myszka ale moze to dlatego ze ja jej nie pozwalam do tej pory siedziec przed kompem, bo za duza konkurencja by juz byla :-):-):-) Wczesniej uwielbiala ge zuma, strzelanie w kulki, u nas cala rodzina uwielbia ta gre, ale po ostatniej awari kompa Darek nam jej nie wgral :sorry::sorry:I tak sobie mysle ze tam niezle sobie rodzila z mycha ;-)
Awantur u nas nie ma jak narazie :-) U Maksa jest np 30 min i koniec sam wie ze musi konczyc bo pozniej nie dostanie jak sie nie bedzie sluchal. A Majcikowi mowie ze trzeba juz konczyc bo albo rybka zmeczona albo net przestal dzialac (co u nas czesto sie dzieje patrzac na polaczenia blue conecta:baffled::baffled::baffled::baffled:) Jakos jeszcze sie nie burzy ale do czasu pewnie :-):-)

to u nas mam tylko konkurencje w Michale ... mala jesczze nie wie ze moze sie domagac :)
myszki nigdy nawet w reku nie trzymala ... tylko klawiatura ...

woloszki a "zume" to i ja bardzo lubie ... a jak nie macie na kompie to zawsze na necie mozecie grac :)

to u nas mam tylko konkurencje w Michale ... mala jesczze nie wie ze moze sie domagac :)
myszki nigdy nawet w reku nie trzymala ... tylko klawiatura ...
Kurcze u mnie Majcik to chyba nie wie co to klawiatura bo wszyscy w rodzince laptopy maja. Za to Maksik od malego mial chyba 3 do zabawy :-)
woloszki a "zume" to i ja bardzo lubie ... a jak nie macie na kompie to zawsze na necie mozecie grac :)
Cichoooooo bo od komputera nikt nie odejdzie :tak::tak:

Figuraki maly w przedszkolu rozbraja a w domu dominuje kiki ricki i jego laptop.Literki ma opanowane duze i teraz male meczy a najlepsza literka to X.A na laptopie to z Jackiem zawsze graja ale nie wiem w co:-/ kiedys byly teletubisie i ciufcia a teraz nie wiem nawet.....

reklama
U nas jeszcze rysowanie na komputerze. Andrzej jakieś programiki pościągał do rysowania.
A tak, to "Dzwoneczek" na non stopie by mógł lecieć.

Do góry