rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Wolfia zapodawaj proszę przepisik jak robisz te kotleciki warzywne
:-) brzmi pysznie


Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wolfia zapodawaj proszę przepisik jak robisz te kotleciki warzywne:-) brzmi pysznie
![]()
A to ja akurat sama wymyśliłam
Kroję warzywa (tu pole do popisu, bo jakie tylko chcecie, może być i mrożonka, u mnie najczęściej to jest marchewka, pietruszka, seler, zielony groszek/fasola, kukurydza, papryka), gotuję z odrobiną soli lub vegety, ale nie za długo, żeby były chrupkie. Odcedzone warzywa mieszam z przygotowaną masą (jajka, mąka, odrobina wody, starty żółty ser, zioła prowansalskie, pieprz, sól) i smażę na oleju
Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało;-)
2 jajka i z 4 łyżki mąki, ale jak wyjdzie zbyt gęste to dodaje właśnie odrobinę wody, a warzyw to średnio, pół mojego najmniejszego garnuszka;-) tak ok. 30dag chyba;-)dzieki :-) tylko ile jajek dajesz i ile mąkitak powiedzmy jak porcję dla was robisz
A to ja akurat sama wymyśliłam
Kroję warzywa (tu pole do popisu, bo jakie tylko chcecie, może być i mrożonka, u mnie najczęściej to jest marchewka, pietruszka, seler, zielony groszek/fasola, kukurydza, papryka), gotuję z odrobiną soli lub vegety, ale nie za długo, żeby były chrupkie. Odcedzone warzywa mieszam z przygotowaną masą (jajka, mąka, odrobina wody, starty żółty ser, zioła prowansalskie, pieprz, sól) i smażę na oleju
Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało;-)