reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Gratuluje udanych wizyt!
Ja tez juz po. Szyjka skrocona rozwarcia brak:-/ Reszte napisze jutro bo lde lulu.

reklama
Wrócialam od lekarza. Dał mi jeszcze tydzien. Wiec nie musze isc jeszcze jutro do szpitala. I nawet moge rodzic sn. Jak sie uda w tym tygodniu urodzic to jade d mojego spzitala a później chyba bede sie na niego zdawac, zobaczymy jeszcze.
Generalnie estem zadowolona i pelna optymizmu ale i jakos tak zlana troszeczke sie czuje. W gabinecie mialam 135/80 (jk zawsze u lekarza) wiec stwierdzil z eniee jest źle i nie ma sie czym martwic na razie. Mam jechac do szpitala jesli nie bedzie mi spadac. Tylko co tu zrobic jak mi spada tylko u lekarza??? Chyba jutro przeje sie do przychhodni na samo mierzenie cisnienia. Bialko w moczu wogole olal, popatrzyl, zapisal i wiecej do tego nie wrocil.
Na ktg wszystko ok, ale wroocilam pieszo do domu i skórcze mnie mecza kropnie i mocne nawet ale nieregularne niesamowicie. Moze sie jednak uda w tym tygodniu urodzic.
Tylko moj wozek nadal nie przyszedl
realmad2.gif

kilolek - moja lekarka tez olala bialko w moczu - moze to zalezy od stezenia i tego jak wygladaja inne wyniki? :confused:

kilolek - moja lekarka tez olala bialko w moczu - moze to zalezy od stezenia i tego jak wygladaja inne wyniki? :confused:
jak byłam na IP to mówili, ze powyzej 300 jest niepokojace a ja mialam 90 a po ttygodniu 60 le myslalam ze jak tylko sie pojawia to to juz powod do paniki :-)

Przed chwilą wróciłam ze szpitala :/ nie czułam ruchów dziecka:/ więc pojechałam sprawdzić
KTG wyszło mi jakoś dziwnie w zapisie, więc wzięli mnie pod USG. Wybadali mnie ze wszystkich stron:
mały waży ok 2500 g, jest malutki no ale to nie jest powód do zmartwień, wód mam w normie (mimo malutkiego brzucha) mały sie rusza, doppler dobry, przepływy prawidłowe.
Jedyne co znaleźli to główka w kanale rodnym, ktory jest zamknięty i mój nieprzerwany skurcz.
Puścili mnie do domu, a ruchy dziecka mogę mało czuć bo mam ograniczone czucie przez ciągły skurcz.
Jak mnie zacznie boleć ten skurcz to mam się zgłosić na IP.

Panika posiana można iść spać :p

Po wizycie u lekarza, wszystko w jak najlepszym porzadeczku , maly juz jest bardzo nisko i powiedziala ze lada dzien powinnam urodzic ale co ma byc to bedzie , juz sie nie nastawiam.

gratuluje udanych wizyt:))
a my tak po zdjeciu szwa rozwarcie na 4 cm ale szyjka trzyma jest zgladzona ale nie do samego konca i jak przyjda skurcze to pedem so szpitala
usg super troche tam łozysko juz liche ale da jeszcze rade mała wazy 3300 i jest juz w kanale
po zdjeciu szwa plamiłam a potem zaczoł odchodzic czop i wczoraj wylazł taki wielgasny ale jeszcze troche go tam jest bo plamie
mam duzo chodzic i co najwazniejsze moge sie przytulac z T:)) matko dopadne go to odrazu urodze:))

Elcia no to powodzenia :)
ja mojego może też dziś dorwę :p kusząca perspektywa wieczora :D

Aga no to teraz tylko wyczekiwać :) Ja czekam już półtorej tygodnia a moja koleżanka tak czekała po podobnej informacji że przenosiła termin :p Powodzonka :*

reklama
Gratuluje udanych wizyt, trzymam za wszystkie mamusie kciuki!

Ja mam jutro wizytę i może w końcu dowiemy się co Nam los przyniesie, czy syneczka czy córeczkę. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze. Rusza się niesamowicie mała wiercidupka. :)

Do góry