reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

gratulacje udanych wizyt dziewczyny :-)
elcia jeszcze tydzień z tego co widze na suwaczku dasz rade ale rozumiem cię ja tez mam już dość mam nadzieje że jak w poniedziałek zjawię się w szpitalu to mnie nie odeś;lą do domu tylko wywołają bo to już będzie 8 dni po terminie :-(((((

reklama
witam!
A ja po dzisiejszym usg załamana...moja córeczka waży za mało(2399g) i lekarz mnie nastraszył że trzeba to skontrolować:( a może i nawet zaobserwować w szpitalu czy się dobrze rozwija..:( decyzję jednak ma podjąć moja pani doktor prowadząca,która tego wcześniej nie wykryła:/ a ta sytuacja jest całkiem przypadkowa bo dowiedziałam się o tym na targach mamy i dziecka..eh...co za ironia losu:(jestem mega zmartwiona:(

Aksmobulka współczuję stresu. A jak inne parametry dziecka? Czy tylko szacunkową wagę ci podali? Trzymam kciuki żeby okazało się, ze to fałszywy alarm.

inne parametry/wsymiary szacują się na ok -2/3 tyg...lekarz twierdzi że może to być spowodowane moim nadciśnieniem tętniczym i dziecko może być mniejsze ale ja i tak się strasznie martwie,bo chce żeby moje dziecko było w pełni zdrowe:( w czwartek mam wizyte u prowadzacej ...zobaczymy co powie....:(

aksmobulka - miejmy nadzieje, ze lekarz zbyt pesymistycznie ocenil sytuacje a w rzeczywistosci okaze sie, ze wszystko bedzie dobrze &&&

aksmobulka- mój Gabryś też wychodzi bardzo mały jak na wiek ciąży... i to dużo za mały. Mi jednak powiedzieli że mam się nie martwić bo to że mały jest nie musi oznaczać że jest coś z nim nie tak. I że takie maluszki mimo małej wagi często są bardzo silne i w ciągu miesiąca po porodzie doganiają rówieśników.
Tak też było ze mną po porodzie... urodziłam sie w terminie 46cm i 2100g i bardzo szybko nadrobiłam do normalnej wagi.

Dzieci matek z nadciśnieniem podobno rodzą się mniejsze. Ale potem nadrabiają, więc nie ma się czym przejmować:)

reklama
no i zaliczylam "frajde" z amnioskopia (nie mylic z amnipunkcja). Nawet sie mnie nie zapytano, czy chce... Przyjemne to to nie bylo ale tez nie bolesne, wiec reklamacji nie zlozylam ;-) W sumie to nawet nie wiem, czemu na sr tak nas "straszono" tym badaniem, zawsze to jakies dodatkowe zrodlo informacji

Do góry