reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie.Poznalam dziewczynę wczoraj która zmaga sie z choroba bulimia od 2lat nie pomogło Jej nawet leczenie u terapeuty po3miesiacach wrocil nawrot choroby. Dziewczyna jest teraz w ciąży i nie potrafi sobie poradzić stres zajada i to mega ilością jedzenia a potem wymiotuje i tak na okrągło je,zyga zaraz znowu je bo jest głodna i zyga[emoji853] odzież wyniki badań ma bardzo dobre i dziecko tez na badaniach zdrowe powiedzcie mi czy któraś z Was znała kiedyś kogoś co tez chorował na bulimię albo anoreksję ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny mam pytanie.Poznalam dziewczynę wczoraj która zmaga sie z choroba bulimia od 2lat nie pomogło Jej nawet leczenie u terapeuty po3miesiacach wrocil nawrot choroby. Dziewczyna jest teraz w ciąży i nie potrafi sobie poradzić stres zajada i to mega ilością jedzenia a potem wymiotuje i tak na okrągło je,zyga zaraz znowu je bo jest głodna i zyga[emoji853] odzież wyniki badań ma bardzo dobre i dziecko tez na badaniach zdrowe powiedzcie mi czy któraś z Was znała kiedyś kogoś co tez chorował na bulimię albo anoreksję ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Jest to straszna choroba... ja chorowałam ponad 20 lat temu. Z anoreksji się nie da wyleczyć, tsk samo z bulimii. Kiedy zaszłam w ciąże to coś we mnie pękło i wiedziałam, że dziecko jest najważniejsze. Przytyłam strasznie dużo, utodziłam zdrowego syna, ale rok po porodzie już ważyłam mniej niż przed ciążą. Z bulimią długo walczyłam, do stanu w jakim jestem teraz, czyli zaleczonej choroby doszłam sama poprzez sport i zdrowe racjonalne odżywianie. Żadna terapia mi nie pomogła, leki jeszcze bardziej zryły mi psychike. Niestety, ale jak kobieta nie chce z tym skończyc to bedzie jej bardzo ciężko. Chorowałam i na anoreksje i na bulimie, ważyłam 39 kg i wtedy na początku walki pomogła mi mama. Może warto pogadać z jej mężem/partnerem? Bulimia może doprowadzić do śmierci.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry