• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co z seksem w Ciąży?

agabaj92

Fanka BB :)
Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszły 2 kreski choć 2 słabo widoczna. Dawno sie nie kochaliśmy jakieś półtora tygodnia, a to dopiero początek ciąży. Seks jest bezpieczny w tym okresie tzn w I trymestrze?

reklama
Jeśli wszystko jest w porządku, ciąża jest zdrowa, rozwija sie prawidłowo, nie ma plamień, jakiś nietypowych bóli to nie ma przeciewskazań do seksu. Ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości zawsze powinien je rozwiać lekarz prowadzący ciążę.

reklama
oczywiscie że możesz zapytać ale nikt nie da Ci gwarancji że u Ciebie bedzie tak samo :) u mnie w pierwszej ciąży nie było żadnych problemów, a w drugiej od ok 6 tyg plamiłam po stosunku (nie znaleźli przyczyny), a nawet raz krwawilam. Za każdym razem sor i podtrzymanie ciąży na luteinie i duphastonie. I bezwzględny zakaz seksu do usg 2 trymestru, pozniej mogliśmy i znowu były problemy tym razem z szyjką więc znow zakaz

reklama
oczywiscie że możesz zapytać ale nikt nie da Ci gwarancji że u Ciebie bedzie tak samo :) u mnie w pierwszej ciąży nie było żadnych problemów, a w drugiej od ok 6 tyg plamiłam po stosunku (nie znaleźli przyczyny), a nawet raz krwawilam. Za każdym razem sor i podtrzymanie ciąży na luteinie i duphastonie. I bezwzględny zakaz seksu do usg 2 trymestru, pozniej mogliśmy i znowu były problemy tym razem z szyjką więc znow zakaz
Wiem, że gwarancji mi nikt nie da prócz lekarza, narazie to może być ok 4-5 tygodnia, drugiego testu jeszcze nie robiłam, chce odczekać kilka dni i potem jak już zapisać sie do lekarza. Na dodatek w styczniu torbie stwierdził i tak mi sie kazał wstawić za 3 miesiące, a tu na teście mi wychodzą dwie kreski, w tym że druga blada

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry