reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Witam i ja choć dopiero teraz.Od rana kupa bieganiny i jeżdzenia.Weselisko za pasem więc trzeba pomyśleć o kreacjach.Kilka dni temu wróciliśmy z wczasów i chyba o ile pogoda dopisze w czwartek kolejny wyjazd.Mozi ciesze się,że urlopik udany.

reklama
hej...u mnie po staremu po za tym ze jestem zdecydowana na 100% na rozwód...dzwoniłam dziś do żłobka by od maja lub czerwca roku 2011 małego tam posłać...ponieważ musze wrócić do pracy bo te 400 zł z MOPS to smiech na sali.....5 sierpnia już jade do Grecji...trochę boje się podróży...ale mam nadzieje żę jakoś dam rade...wczoraj cały dzień przeryczałam...ciągle czuje się zle ...jeszcze się dowiedziałam że zwrotu z podatku nie dostanę bo zabrali za jego mandaty ponad 1600 zł....bo rozliczalismy się razem....

Powiedział mi jeszcze że tego mu brakowało imprez i piwa z kolegami i koleżankami....że odżył...powyzywał mnie od POPIE ....ych....i takie tam różne epitety...z pieniedzmi na samotną matke też bedzie dla mnie problem po rozwodzie bo zarobki mi przekroczą na osobe i chyba też nie dostane....dziwna ta POlska...bo jak bym nie pracowała w 2008 to bym dostała a tak to nieeeee.....i liczą jeszcze do tego alimenty....a co to ma wspólnego ????????/

Ostatnia edycja:
agnes nie zalamuj sie na zapas,jak bedziesz na wychowawczym dasz pity itp I PISZESZ O UMOZENIE TEGO DOCHODU ,BO JUZ GO NIE MA,ja tez walke toczylam z mopsem( w 2008 r.mialam 25 tys.z praca i renta ) a oni swoje,ale przeciez tego nie ma,wazne sa tez umowy zeby bylo zakonczenie, ale sie udalo i kase mam,glowa do gory ,jak co to pisz
a on no cos szkoda gadac normalnie !!!!!!
mloda narazie tez mam ,ide zaraz po reszte tych wszystkich wynalazkow,
na ktora pasuje ci byc w sobote w sopocie? ja mam pociag o 9 albo 10

a ja dostalam dzis decyzje do dodatku mieszkaniowego,uwaga 49 zl :) przez pol roku i ostrzezenie ze jak nie bede placic w terminie dodatek wstrzymuja

Ostatnia edycja:
agnes nie zalamuj sie na zapas,jak bedziesz na wychowawczym dasz pity itp I PISZESZ O UMOZENIE TEGO DOCHODU ,BO JUZ GO NIE MA,ja tez walke toczylam z mopsem( w 2008 r.mialam 25 tys.z praca i renta ) a oni swoje,ale przeciez tego nie ma,wazne sa tez umowy zeby bylo zakonczenie, ale sie udalo i kase mam,glowa do gory ,jak co to pisz
a on no cos szkoda gadac normalnie !!!!!!
mloda narazie tez mam ,ide zaraz po reszte tych wszystkich wynalazkow,
na ktora pasuje ci byc w sobote w sopocie? ja mam pociag o 9 albo 10

a ja dostalam dzis decyzje do dodatku mieszkaniowego,uwaga 49 zl :) przez pol roku i ostrzezenie ze jak nie bede placic w terminie dodatek wstrzymuja
To faktycznie sporo Ci przyznali- tylko pozazdrościć.Czasami aż mnie nerwy ponoszą kiedy widze jaka jest u nas pomoc socjalna-śmiech na sali.Wiecie niechby Ci wszyscy urzędnicy wzieli dla siebie tą kase i próbowali za nią przeżyć....

witam dziewczyny
teraz przynajmniej mamy ruch na forum:)

co do exow... moj nie ma kontaktuz corka i tak jest dobrze, bo niedzielny tatus jej nie jets potrzebny.
my wrocilysmy niedawno ze spaceru, mam juz dosc na dzis.

asuzanna ja u notariusza za mieszkanie placilam 600 zl,to jest kradziez w bialy dzien ale papier wazny,pewnie po to idziesz'
ja tez dochodze do wniosku ze lepiej mieszkac samemu jak sie ma dzieci

katerinka oj było by fajnie gdybym zostawila u notariusza tyle kasy co Ty :tak: mnie sam notariusz kosztował dzisiaj 3 tys. zł a jeszcze ksiegę wieczystą muszę opłacić ... cóż byłam na to przygotowana bo już jakiś czas temu się dowiadywalam co i jak. Ale własnie się stałam włascicielką swojego M-2 :tak: i poraz pierwszy pisząc "M" mam na myśli Mieszkanie :-D a ten dodatek to full wypas, pewnie rządzić teraz co miesiąc będziesz b tyleeee kasy Ci zostanie :-D

mloda nasze dzieciaki to normalnie wielkoludy :-) Pauliśka już nosi rozmiar buta 24 ;-) ale niech rośnie oby zdrowo :tak: no i u nas też często ostatnio Zyrtec się pojawia ale dobrze i szybko pomaga :tak:

mamo Julci a co to za weselisko Ci się szykuje? wiesz my tu nowe i nie w temacie ;-)

agnes32 chyba więce dowodów nie potrzebujesz żeby tego dziada pogonić w diabły i przestać za nim tęsknić ... nie warto! musisz sobie przemówic do rozsądku, trudno nie wyszło ale Twoje życie toczy się dalej a jego życie z tego co czytam sie stacza. Uwierz w siebie :-)

reklama
Hej :happy2: W sumie tak sobie myślę, że fajnie, że nas połączyli. To co pisze Młoda jest prawdą, bo pamiętam jak kiedyś dziewczyn w ciąży było mniej niż tych, co już urodziły i czasem niektórym przeszkadzało, że my już tylko o kupkach i jedzeniu rozmawiamy :] A tak to każdy może pisać o wszystkim. Teraz jakby nie patrzeć, to wszystkie (z samotnej ciąży) jesteśmy tu nowe ;-)

Asuzana
Chyba jesteśmy z mamą zbyt podobne. Zawsze się w miarę dobrze dogadywałyśmy, ale jak się ma swoje dziecko, to jednak już wygodniej mieszkać osobno, zakładać swoją własną rodzinę. Chyba tak jest po protu wygodniej.

Przyszła Mama
Mam różne sprzeczki z exem, ale jednak cieszę się, że Kuba ma tatę, fakt, że nie codziennie, ale ex jest u nas jak tylko nie ma pracy, a pracuje 24 godziny, potem 48 przerwy. Przykro się czyta, że niektórzy exowie nawet nigdy nie widzieli dzieci, ale skoro tak się zachowują, to lepiej niż jakby raz przychodzili, raz nie i tylko by dziecku sprawiali przykrość swoim nieprzychodzeniem. Zresztą to, że teraz wychowujemy same nie oznacza, że zawsze tak będzie :happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry