reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Jeszcze chwilowo nie możemy choćby na sprawy.Musze wygrać jeszcze jedną sprawe i wydębić od eksa kaske na siebie,którą mi zalega.Jak wyjdą zamaż nici z kasy.

reklama
Jaki zrobiłyście?

A na styczniówkach jakaś mama chce mi udowodnić że jej 7 miesięczny synek umie korzystać z wc i kontrolować siku i kupę... normalnie rence mi opadają

Moze nie w pelni kontroluje potrzeby ale go tylko uczy i chwali sie ze juz sam robi.
Moja kolezanka uczyla juz 6 miesieczne dziecko sadzać na nocnik i czasami przypadkowo sie zalatwila ,to wszem i wobec opowiadala ze jej mala robi juz do nocnika.Okazalo sie jaka prawda jak bylam i widzialm.
Tak wiec niektore mamy troszke wyolbrzymiaja zdolnosci swoich dzieci.
Podobnie bylo z inną,gdy twierdzila ze jej corka jak miala 4 miesiace to sama siedzi juz.Okazalo sie ze siedzi ,owszem ale oblozona poduszkami dookola............

Moze nie w pelni kontroluje potrzeby ale go tylko uczy i chwali sie ze juz sam robi.
Moja kolezanka uczyla juz 6 miesieczne dziecko sadzać na nocnik i czasami przypadkowo sie zalatwila ,to wszem i wobec opowiadala ze jej mala robi juz do nocnika.Okazalo sie jaka prawda jak bylam i widzialm.
Tak wiec niektore mamy troszke wyolbrzymiaja zdolnosci swoich dzieci.
Podobnie bylo z inną,gdy twierdzila ze jej corka jak miala 4 miesiace to sama siedzi juz.Okazalo sie ze siedzi ,owszem ale oblozona poduszkami dookola............

Każda mama uważa że jej dziecko jest super że jest wyjątkowe i dobrze tak powinno być :-) ale trzeba mieć też jakieś granice, przecież to bez sensu.

No właśnie ona twierdzi że robi siku do wc / nocnika intencjonalnie że potrafi wstrzymać siku i zrobić siku / kupę dopiero na wcecie - to mnie lekko trąca

reklama
hehe ja gdzieś wyczytałam lepszą przechwałkę....jakieś dziecko było tak rozwinięte że zaczęło mówić w wieku 7 msc więc siku/kupa to przy nim żebro hahah

Do góry