reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Cześć Mamciu - tylko (może nie kapuje) ale oni dostali kasę i nie muszą się już z tobą "użerać" a ty musisz znaleźć nową firmę i wydać znowu kasę.....czy czegoś nie kapuję?

reklama
Cześć Mamciu - tylko (może nie kapuje) ale oni dostali kasę i nie muszą się już z tobą "użerać" a ty musisz znaleźć nową firmę i wydać znowu kasę.....czy czegoś nie kapuję?
Wiesz to nie tak.Poprostu właścicielka do końca tygodnia ma na własny koszt znależc innego podwykonawce,który naprawi usterki i dokończy robote za tamtego bo w przeciwnym razie będzie sprawa w sądzie i to ona będzie musiała zwrócic nam pieniądze bo nie wywiązała się z warunków umowy,A tamten pseudofachowiec tak czy tak będzie miał chyba zabrane uprawnienia do prowadzenia firmy montażowej,bo jest już kilka spraw sądowych z jego udziałem,gdyż nie wywiązuje się z roboty.Ja nie jestem pierwszą osobą która złożyła na niego skarge.Będąc w zeszeniu konsumentów widziałam dosyc pokażną teczke ze skargami na temat jego usług.Moja jest tylko nikłą częscia ..

mamoJulci to masz szansę wygrać :tak:. Tyle, że to chyba długo trwa taki proces :confused:, a jak facet udowodni, że jest niewypłacalnym biedakiem to koniec. Choć rozumiem, że Ty skarżysz jego pracodawczynię, tylko, czy on jest długo jej pracownikiem?
Bo tak sobie myślę, że jak jest dużo skarg, a ona go nie zwolniła, to jakoś się wymigują od odpowiedzialności :confused:
ja bym była ostrożna

a wkleję wam coś, co napałało mnie takim optymizmem przed chwilą :baffled::
Śmiesznie dla mnie to nie jest, bo ja mam już przewlekłą formę zapalenia zatok.
Walczę z tym czymś od kilku miesięcy, szereg antybiotyków nie pomógł. RTG nic nie wykazało, wczoraj robiłam tomografię. Być może czeka mnie operacja. Dziś idę jeszcze do alergolog i chyba się do stomatologa zapiszę i zrobię badania na candidię, bo zapalenie zatok może mieć kilka źródeł, prawdziwą wojnę z własnym nosem prowadzę.

Obszerny wachlarz powikłań

Może dla niektórych postawiona diagnoza: zapalenie zatok, nie brzmi groźnie, ale już ropień mózgu, zapalenie opon mózgowych, zapalenia tkanek oczodołu i ropowica oczodołu, pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego - przyprawia pacjenta o dreszcze. A to są przecież najczęstsze powikłania związane z nieleczonymi lub źle leczonymi zatokami.

Już na wstępie należy zaznaczyć, że przyczyną większości groźnych przypadków powikłań związanych z chorobą zatok jest zbyt późne rozpoczęcie leczenia. Tak więc jak w każdej chorobie wcześniejsze wykrycie gwarantuje szybsze wyleczenie i zmniejsza ryzyko powikłań. Ale jak podkreślił dr n.med. Adam Kłos z Katedry i Kliniki Otolaryngologii i Onkologii Laryngologicznej AM w Lublinie, trzeba pamiętać, że wachlarz powikłań nieleczonych zatok jest obszerny.
I tak ropień mózgu może powodować np. niedowłady kończyn, nerwów czaszkowych, nudności i wymioty, zaburzenia świadomości, napady padaczkowe. Natomiast zapalenie opon mózgowych jest chorobą zakaźną atakującą delikatne błony osłaniające mózg. Główne objawy to: wymioty, drgawki, światłowstręt, wysoka gorączka, sztywność karku, gdy nie można schylić głowy tak, by broda dotykała mostka, ostre bóle głowy zlokalizowane w części czołowej i promieniujące do szyi i pleców, zaburzenia świadomości.
Innym powikłaniem chorych zatok jest zapalenie tkanek oczodołu i ropowica oczodołu charakteryzujące się wytrzeszczem oczu, ograniczeniem ruchomości gałki ocznej, obrzękiem i zaczerwienieniem powiek, silnym obrzękiem spojówki gałkowej oraz podwyższoną temperaturą ciała. W przypadku tych schorzeń lekarze stosują farmakoterapie, ale również w przypadku nagromadzenia się ropy wymagane jest leczenie operacyjne, tzn. nacięcie ropowicy. Ma to zapobiec utracie widzenia spowodowanego zapaleniem nerwu wzrokowego lub zakrzepem żyły środkowej siatkówki albo też zatorem tętnicy środkowej siatkówki.
Kolejnym następstwem nieleczonych zatok może być pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego. Objawy to: osłabienie, zwykle nagłe, ostrości wzroku, mroczki w polu widzenia, czasem bóle w oczodole podczas ruchów oka. Okuliści podkreślają, że z wizytą w ich gabinecie nie można zwlekać, ponieważ choroba może spowodować zanik nerwu wzrokowego i nieodwracalne osłabienie wzroku, a nawet całkowitą jego utratę.

Szukam info o tych zatokach, bo różne opinie słyszałam na temat operacji. Jest ich kilka rodzai. Chcę się jakoś lepiej przygotować do kolejnej wizyty, szukam, czy laryngolog wyczerpała już wszelką diagnostykę i leczenie farmakologiczne.

To jest dość paskudna dolegliwość i bardzo trudno ją wyleczyć jak przejdzie w fazę przewlekłą.
A mi się wydaje, że samo czyszczenie zatok niewiele da, dopóki nie będzie wiadomo dlaczego nagle zaczęłam mieć niedrożne zatoki.
Bo tak to co wyczyszczą mi a za chwilę znowu się zacznie zbierać to coś co mi zalega, jak nie pozna się przyczyny.

No to faktycznie masz problem z tymi zatokami.Moja siostra już kilka razy miała robioną punkcje ale mimo to 2 razy w roku na wiosne i jesieną dolegliwości powrwcają ze wzmożoną siłą

Hejka wszystkim,mam chwilke czasu Karol spi wyobrazcie sobie ze gdzies zalapal wirusa kaszel katar juz od paru dni sie meczy..jak by tego bylo malo wychodza mu zabki,ubranie zmieniam kilka razy dziennie.I mam do was pytanie jaka szczoteczke do mycia zebow wybrac,czy 17mies dzicku mozna juz myc zabki posta do zebow?.

No to faktycznie masz problem z tymi zatokami.Moja siostra już kilka razy miała robioną punkcje ale mimo to 2 razy w roku na wiosne i jesieną dolegliwości powrwcają ze wzmożoną siłą

o jak tak nawraca a potem przechodzi to może być podłoże alergiczne

wyczytałam, że zapalenie zatok, mogą powodować: bakterie, wirusy, grzyby
może mieć też podłoże alergiczne, hormonalne
lub być związane z nieprawidłową budową nosa (krzywa przegroda) i zmianami w obrębie zatok (polipy itp).

no i o tej punkcji to znalazłam średnio pochlebne informacje.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka wszystkim,mam chwilke czasu Karol spi wyobrazcie sobie ze gdzies zalapal wirusa kaszel katar juz od paru dni sie meczy..jak by tego bylo malo wychodza mu zabki,ubranie zmieniam kilka razy dziennie.I mam do was pytanie jaka szczoteczke do mycia zebow wybrac,czy 17mies dzicku mozna juz myc zabki posta do zebow?.

Ja myłam chyba od roku taką pastą od 6 miesięcy do 2 lat colgate
teraz używam Elmexa.
Tylko trzeba pamiętać, że to się ociupinkę nakłada i żeby dziecko umiao wypluwać przy płukaniu.
Krystian ładnie pluł przed rokiem więc nigdy nie miałam problemów z połykaniem pasty.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry