reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Iza wiem na razie od położnej że poród rodzinny w Wejherowie kosztuje 250 zł (jedyny szpital w okolicy w którym płaci się za rodzinny poród), a o zzo już niestety zapomniałam spytać, acha i trzeba mieć wszystkie rzeczy i kosmetyki dla dzidzi swoje, tylko nie trzeba mieć podpasek i wkładów.
Jola ja się jeszcze waham między dwoma szpitalami i cos mi się wydaje że konkretnie zdecyduję sie na któryś z nich dopiero w dniu porodu. Dlatego też czekam na informacje od Izy siostry bo na dniach ma w jednym rodzić więc bedę miała najświeższą opinię, być może ona mnie przekona i już na 100% się zdecyduję.

reklama
Ale nic nie napisalas o rozwarciu i szyjce? Masz juz jakies rozwarcie????
Nic nie pisalam, bo nie sprawdzal, powiedzial ze w 40 tygodniu sprawdzi dokladnie wszystko od a do z i wtedy bedziemy podejmowac juz jakies decyzje co do ewentualnego przyspieszenia. Poki co mam takie rutynowe kontrolne wizyty co tydzien gdzie mierza wage, cisnienie, mocz, wielkosc brzucha, ulozenie dziecka i bicie serduszka.
Kotek-ten w Pucku podobno tez jest dobry, tylko dla mojej siostry za daleko.

No właśnie Iza oba te szpitale mają super opinie i do obu mam mniej więcej tą samą odległość dlatego mam problem z wyborem. Dla Wejherowa jest jeszcze plus bo mam tam znajomą położną, ale niewiadomo czy trafię akurat na jej zmianę. A mój gin pracuje w obydwu tych szpitalach więc też jest to bez różnicy. Dobra już nie przynudzam bo w koło o tym samym piszę.

Izka to jakos dziwnie u ciebie.... u mnie tez badaja cisnienie, wage itd ale w ostatnim miesiacu jak juz sa wizyty co tydzien to tez badaja "od srodka" czy jest rozwarcie i jakie itd. Ja znow ide jutro wiec dowiem sie czy ide rodzic w czwartek czy nie brrr...ale sie boje!:szok:

Jolka a pamiętasz moją schizę? :-D Ja to nawet na 100% nie mogę powiedzieć że "w Warszawie" bo w wakacje tyle oddziałów zamkniętych, że odsyłają nawet do Otwocka, Ostrołęki i Wyszkowa :-D
:eek:

No tak, a ja takimi piredółami się martwię :-D

Tak wogóle tomam do wyboru trzy szpitale, z jednego więłabym wyposażenie, z drugiego opiekę, a z trzeciego ceny ;-)

No jeste jeszcze czwarty, ale nie w Poznaniu :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry