reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

coraz czesciej je w nocy??

Ola nie wiem czy pamiętasz ale spotkałyśmy się kiedyś na innym wątku jedzenia nocnego.Ja miałam ten sam problem co ty.Ala dopiero od 1,5 tygodnia nie je w nocy próbowałam rozrzedzać mleko,dawać samą wodę do picia bezskutecznie w końcu się zawzięłam i postanowiłam po prostu jej nie dawać a jak bardzo woła to samą wodę i nawet jak będzie się domagała to się nie złamię.
Męczyłam się kilka dni najpierw budziła się często z mega awanturą ale co dzień było lepiej nawet teraz jeszcze zdarza się że Ala się raz obudzi i płacze tak jakby chciała to mleko dostać ale go nie dostaje i jakoś zasypia.

Aha ja daje małej kanapkę albo paróweczkę z chlebem około 17.30 a o 18.30 dostaje gęstą kaszkę jakieś 250ml a zasypia o 19-19.30

Może spróbuj kochana się przemęczyć kilka dni bo całkiem prawdopodobne jest to że mały przyzwyczaił się do butli,u nas chyba też było przyzwyczajenie.

Życze wytrwałości i powodzenia bo doskonale cię rozumiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Loree - moj maly posiada wszelkie dostepne kubki na rynku, nie kapki, bidony, kubeczki ze słomką i co tylko nie dostaje butelki ze smoczkiem, a mimo to jest problem ja mysle ze przyzwyczail sie do niekapka tak wiec calkowice odstawilam butelki w nocy budzi sie juz raz i dostaje kasze z łyżeczki i tak jak potrafił zjesc 3x po 180 tak teraz zjada ok 90 ml, ale przyznaje racje - aneta456 - dzis bedzie tylko woda trudno bo mysle ze oboje sie meczymy tym jedzeniem i jego brzuszek i moj spokojny sen :)

drogie mamuśki juz wstaliśmy noc zaliczam ogolnie za przespana tzn obudzil sie maly o 3 w nocy i płacze jak zwylke ale poszlam i o dziwo dostal wode ze szklanki napil sie ale mu sie nie podobało sie skrzywił i dalej kwękał polozylam go i wyszłam popłakiwał ogolnie przez godzine i zasnal wstawal ze 3 razy do niego czyli nie bylo zle wstal tez o 7.30 i dostal juz mleko nie wiem czy tu nie popełniłam błędu???? no i pobudka o 9, wypowiedzcie sie czy rano tez nie powinnam podać mu mleka???

No to gratuluję za wytrwałość. Mój Kuba wytrzyma w nocy bez jedzenia 10h więc to karmienie o 7.30 też chyba było zbędne....postawił na swoim......ale do sukcesu idzie się małymi kroczkami. Musisz go wyczuć!

dzis bylo juz lepiej nie obudzil sie ani razu o 3 trochę pokwękał ze 2 razu ale nawet nie wstawałam hi wyrodna matka coo :) ale nie domagał sie jedzenia nawet chyba zaakceptował ta sytuacje oby tak dalej! dzieki za wsparcie i pozdrawiam!!:wink:

dzis bylo juz lepiej nie obudzil sie ani razu o 3 trochę pokwękał ze 2 razu ale nawet nie wstawałam hi wyrodna matka coo :) ale nie domagał sie jedzenia nawet chyba zaakceptował ta sytuacje oby tak dalej! dzieki za wsparcie i pozdrawiam!!:wink:
Tak trzymaj,z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

reklama
hej moj maluch nie je juz wnocy OPROCZ czasu jak ida zeby, wtedy budzi sie na mleko kolo 24:00. Chyba wtedy je mniej w ciagu dnia i dlatego chce mleka...ja nie robie problemu, klopotow z zebami nie mamy ( zadnej prochnicy) myjemy poprostu czesto zeby i tyle :-)

Do góry