Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

W wersji ekspresowej można pominąć duszone pomidory i od razu dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego, ale dla mnie taka uboga wersja to nie to;-)
Makaron oczywiście można zastąpić ryżem:-)
Dziewczyny, nie dodawajcie do potraw kostek rosołowych, weget i innych wynalazków, bo to często sam glutaminian sodu... A już wystrzegajcie się ich podczas karmienia piersią, no i nie ładujcie nimi dzieciaczków jak zaczną jeść zupki. Pycha zupy wychodzą po prostu na wywarach mięsno-warzywnych- wywar można ugotować wcześniej w ilości hurtowej i porcjami pomrozićCo do lecza z kabaczka:Kabaczek (cukinię) obrać, wyciąć nasiona pokroić w kostkę (kurczy się ustrojstwo, bo ma dużow wody, także z jednego to wyjdzie mikro porcja... ja daję 5-6 ale całą rodzinę tym karmię), do garnka, posolić (szybciej puści wodę) i poddusić aż będzie miękkie. Kiełbaskę w kostkę i podsmażyć z cebulką. Dodać do kabaczka. Chwilę pogotować. Dodać sparzone i obrane pomidowy (wypestkowane) i troszkę cukru. Jeśli za mało pomidorków, można dodać koncentrat (i zgadzam się, że pudliszki ma świetny). Ja na koniec dodaję posiekany koperek (duuużooo koperku, bo lubię). I gotowe. Do krojenia można uzyć męża lub dorastających pociech, to roboty nie ma wtedy wcale
))Generalnie można wzbogacać o inne warzywa.
no własnie moze jakies propozycje na dzisiejszy obiad???? :-):-):-):-)
bo ja zupełnie nie mam koncepcji![]()
a w ramach porad kulinarnych możecie mi podać dobry przepis na barszczyk czerwony, taki bez świństw żadnych tzn kostek, weget etc strasznie mam ochotę, a że go normalnie niecierpię to nigdy sie nie nauczyłam robić