reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Niskokalorycznie i smacznie: leczo z kabaczka, pomidorów i koperku- można je wzbogacać o inne warzywa i np. grilowanego kuraka :-D albo ryba pieczona np. z pomidorami albo szpinakiem albo papryką (albo wszytskim po trochu), albo ryba na parze z jarzynami... :-D


Dzieki aniez:blink:
Ja poprosze kolege google o pomoc on na pewno cos dla mnie znajdzie :-D
 
reklama
Jakiś tydzień temu mąż zakupił nowego magnuma golda... no i wpadłam w nałóg!!! Chyba metodą Dagi męża spróbuję uwierzyć, że lody mi w puppę nie pójdą :-D
 
no to tak:

skladniki:
1 opakownaie herbtnikow ( petit brule czy jak one sie tam nazywaja- takie podwojne oakowanie)
2 budynie smietankowe
1 litr mleka niecaly
25 dag margaryny
30dag wiorek kokosowych
1 opakownie cukru waniliowego

przygotowanie:
otwieramy mleczko, nalewamy sobie pol szklaneczki mleczka, smarujemy swiezy chlebek dzemem ananasowym i zajadamy myslac sobie na jaka cholera ja znowu sobie jakies zadania wymyslam;

gotujemy budyn wg przepisu na opakowaniu ( czyli powinno byc z litra mleka, ale ja daje o te pol szkalnki mniej wiec jest gestrzy [ no i ja napita:-D]);

studzimy;

miekka margaryne ucieramy na puszysta mase;

dodajemy do margaryny, wciaz ucerajac, wystudzony budyn i cukeier wanilinowy;

do jednolitej w/w masy wsypujemy ok 2/3 wiorek kokosowych i lyzka mieszamy delikatnie;

do blaszki wylozonej folia aluminiowa wkladamy warstwe herbatnikow

teraz masa ( mozna oblizywac łyzke :-) )

znowu herbatniki

no i masa

teraz tez herbatniki

resztka ( u mnie bylo juz bardzo malo) masy

i posypujemy resztka wiorek kokosowych

włala kurde :-D:-D:-D:-D:-D:-D

do lodowki na conajmniej 4 godzi ( tak,wiem, buuuuuuuuuuuu, ale musi stezec)

no i szamamy :-) :-)
 
no to tak:

skladniki:
1 opakownaie herbtnikow ( petit brule czy jak one sie tam nazywaja- takie podwojne oakowanie)
2 budynie smietankowe
1 litr mleka niecaly
25 dag margaryny
30dag wiorek kokosowych
1 opakownie cukru waniliowego

przygotowanie:
otwieramy mleczko, nalewamy sobie pol szklaneczki mleczka, smarujemy swiezy chlebek dzemem ananasowym i zajadamy myslac sobie na jaka cholera ja znowu sobie jakies zadania wymyslam;

gotujemy budyn wg przepisu na opakowaniu ( czyli powinno byc z litra mleka, ale ja daje o te pol szkalnki mniej wiec jest gestrzy [ no i ja napita:-D]);

studzimy;

miekka margaryne ucieramy na puszysta mase;

dodajemy do margaryny, wciaz ucerajac, wystudzony budyn i cukeier wanilinowy;

do jednolitej w/w masy wsypujemy ok 2/3 wiorek kokosowych i lyzka mieszamy delikatnie;

do blaszki wylozonej folia aluminiowa wkladamy warstwe herbatnikow

teraz masa ( mozna oblizywac łyzke :-) )

znowu herbatniki

no i masa

teraz tez herbatniki

resztka ( u mnie bylo juz bardzo malo) masy

i posypujemy resztka wiorek kokosowych

włala kurde :-D:-D:-D:-D:-D:-D

do lodowki na conajmniej 4 godzi ( tak,wiem, buuuuuuuuuuuu, ale musi stezec)

no i szamamy :-) :-)
Daga jesteś boska wiesz o tym?? Te twoje teksty są świetne...
 
wszystko super tylko u mnie wieeeeeeeeeelkie buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
bo Hanka skazowa jest :-( i ja mlika nie moge...ale dżem anansowy to jak najbardziej :-)
 
To moze ja zaproponuje ciasto dla tych co nie moga mleka, jajek:

1,5 szkl. kaszy manny
0,5 szkl. cukru pudru
1 szkl. maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Wymieszac wszystko razem. Do tego obrac i zetrzec na tarce ok. 1kg jablek. Smarujemy blaszke margaryna i ukladamy na przemian suche i jablka. Warstw powinno byc duzo, wtedy lepiej wychodzi. Na wierzch scieramy na tarce mocno schlodzona kostke margaryny (oczywiscie szukamy takiej bez dodatku mleka i jego pochodnych). Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30-45 min w zaleznosci od piekarnika w temp. ok. 180 stopni.

Moze nie jest to szczyt kunsztu cukierniczego, ale calkiem smacznie mozna oslodzic sobie zycie bez mleka ;-)
 
reklama
To ja podam wam przepis na moje

LECZO Z KURCZAKIEM

1 srednia piers z kurczka lub indyka
1 srednia marchew
1 korzen pietruszki
1/2 duzej czerwonej papryki
sol
pieprz
oregano

Kroimy fileta na mala kostke, smazymy przez 10 min na lyzce oleju,pozniej dolewamy pol szklanki wody.Fileta nie solimy, na tarce trzemy marchew i korzen pietruszki,papryke kroimy w mala kosteczke.Dorzucamy warzywka do filecika,wszystko dusimy okolo 20-30 minut az warzywka beda miekkie.Na koncu doprawiamy potrawke solem pieprzem i oregano

MOzna ten przepis urozmaicac dodajac inne mieso np wolowinke lub inne warzywa.

SMACZNEGO :-)
 
Do góry