reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

To ja podam wam przepis na moje

LECZO Z KURCZAKIEM

1 srednia piers z kurczka lub indyka
1 srednia marchew
1 korzen pietruszki
1/2 duzej czerwonej papryki
sol
pieprz
oregano

Kroimy fileta na mala kostke, smazymy przez 10 min na lyzce oleju,pozniej dolewamy pol szklanki wody.Fileta nie solimy, na tarce trzemy marchew i korzen pietruszki,papryke kroimy w mala kosteczke.Dorzucamy warzywka do filecika,wszystko dusimy okolo 20-30 minut az warzywka beda miekkie.Na koncu doprawiamy potrawke solem pieprzem i oregano

MOzna ten przepis urozmaicac dodajac inne mieso np wolowinke lub inne warzywa.

SMACZNEGO :-)

brzmi dobrze, tylko ze ja musze conajmniej razy 4 proporscje zrobic, zeby ktos sie najadł :-D

ps.
a w ogole mi sie przypomniala, ze jak zaszlam w ciaze ( a jeszcze o tym nie wiedzialam) to tydzien jadlam tylko leczo, jak przyszly nudnosci to poszlo w odstawke, ale na samo wspomnienie tamtego smaku niagara ze sliny mi sie robi ... :-)

reklama
To ja podam wam przepis na moje

LECZO Z KURCZAKIEM

1 srednia piers z kurczka lub indyka
1 srednia marchew
1 korzen pietruszki
1/2 duzej czerwonej papryki
sol
pieprz
oregano

Kroimy fileta na mala kostke, smazymy przez 10 min na lyzce oleju,pozniej dolewamy pol szklanki wody.Fileta nie solimy, na tarce trzemy marchew i korzen pietruszki,papryke kroimy w mala kosteczke.Dorzucamy warzywka do filecika,wszystko dusimy okolo 20-30 minut az warzywka beda miekkie.Na koncu doprawiamy potrawke solem pieprzem i oregano

MOzna ten przepis urozmaicac dodajac inne mieso np wolowinke lub inne warzywa.

SMACZNEGO :-)

Sobie zrobie w sobotę :-D

A Wam podaję przepis mojej koleżanki na sałatkę (prościutka, że aż strach :-p):

50 dag ziemników
30 dag ostrego zółtego sera
25 dag szynki
3 dymki ze szczypiorkiem
sałata lodowa

sos: 2 ząbki czosku, łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki oleju, 2 łyżki łagodnej musztardy, pieprz, sól
czosnek przez praskę, rozetrzeć z solą, dodać sok z cytryny, musztardę, olej, pieprz i dobrze wymieszać

sałatka:
ziemniaki ugotować w mudnurkach
ziemniaki, szynkę i ser pokroić w kostkę
dymkę posiekać (całą),sałatę porwać
wszystko razem do miski, polać sosem i delikatnie wymieszać

Ojciec jedzie z pracy, obiad prawie gotowy, a ja sie oliwek najadlam, ze brzuch mi peka! Dzis u nas w centrum market z czterech stron swiata, i roznosci wszelakie mozna kupic. Na stoisku greckim to juz znizke powinnam miec. Kupilam 7 rodzajow oliwek, i kawal przepysznej fety. Ale mamy dzis uczte :-D

Nie wiem, która z Was podawała przepis na zupę z serków topionych z porem, ale w końcu pierwszy raz robiłam. Jest rewelacyjna, prosta, szybka. I przepyszna.
Lubię takie błyskawiczne zupki.
Dzięki Tylko nie wiem komu podziękować.

pyszne szybkie ciasto!!!

6łyżek miodu rozpuścić z 1łyżką sody

4 jajka
2 szklanki mąki
1/2 margaryny
1/2 szklanki cukru
wymieszać i dodać miód

Upiec 3 placki (na jeden placek około 8łyżek ciasta) piec 10-15 min
jeszcze gorące placki przełożyć śmietaną 18% (potrzebne będą dwie duże śmietany nie trzeba jej ubijać placki smarujemy śmietaną prosto z pojemniczka)
Na samą górę ciasta cieńsza warstwa śmietany i migdały
schłodzić w lodówce
mniam!!! palce lizać polecam !!!

przepis na krem czekoladowy a'la nutella (zgodny z dietą proteinową)

Skladniki na mały słoiczek:
· 10-15 łyżek mleka granulowanego w proszku
· 2 łyżki kakao
· 4-5 łyżek słodzika (w zależności czy chcemy bardziej na słodko czy na gorzko ;))
· 5-6 łyżek mleka
· 200g białego serka typu philadelphia light
· kilka kropel ulubionego zapachu (orzechowego, waniliowego)

Składniki dokładnie ze sobą wymieszać do uzyskania jednolitej masy, nie za gęstej i nie za rzadkiej :) ciężko to określić, ale pewnie wyczujecie odpowiednią konsystencję podczas mieszania. Jeśli będzie za rzadkie dodać kakao jeśli za gęste - mleka w płynie (ostrożnie dolewać, żeby za bardzo nie rozrzedzić ;)). Oczywiście słodzik wg uznania. Schłodzić w lodówce (zostawiłam na całą noc).

Oczywiście słodzik można zastąpić cukrem a serek light serkiem philadelphia normalnym :-)

przepis na krem czekoladowy a'la nutella (zgodny z dietą proteinową)

Skladniki na mały słoiczek:
· 10-15 łyżek mleka granulowanego w proszku
· 2 łyżki kakao
· 4-5 łyżek słodzika (w zależności czy chcemy bardziej na słodko czy na gorzko ;))
· 5-6 łyżek mleka
· 200g białego serka typu philadelphia light
· kilka kropel ulubionego zapachu (orzechowego, waniliowego)

Składniki dokładnie ze sobą wymieszać do uzyskania jednolitej masy, nie za gęstej i nie za rzadkiej :) ciężko to określić, ale pewnie wyczujecie odpowiednią konsystencję podczas mieszania. Jeśli będzie za rzadkie dodać kakao jeśli za gęste - mleka w płynie (ostrożnie dolewać, żeby za bardzo nie rozrzedzić ;)). Oczywiście słodzik wg uznania. Schłodzić w lodówce (zostawiłam na całą noc).

Oczywiście słodzik można zastąpić cukrem a serek light serkiem philadelphia normalnym :-)

a mnie szmutno bo nie moge kakao...... a nutella bez kakao to nie nutella.. łeeeeeeeeeeeeeeeee

Nie wiem, która z Was podawała przepis na zupę z serków topionych z porem, ale w końcu pierwszy raz robiłam. Jest rewelacyjna, prosta, szybka. I przepyszna.
Lubię takie błyskawiczne zupki.
Dzięki Tylko nie wiem komu podziękować.

Mnie tez strasznie smakowala jeszcze w ciazy mniaaaaam

Co to jest serek "philadelphia light"?

reklama
to jest ten serek

serek.jpg

Do góry