reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • 3.08 o godzinie 14:00 rozmawiam z prof. Jackowską o szczepieniach. Zebraliśmy wasze pytania i działamy. Czy rozwiejemy czyjeś wątpliwości? Zobaczymy. Możecie wpaść na YT Dostęp do YT

    Możecie dołączyć na FBMożecie wpaść na YT Dostęp do FB

reklama

cos pysznego zjadla(by)m.....

aniach

Mama-maj 94i wrzesień 08
Dołączył(a)
27 Luty 2008
Postów
1 768
Miasto
Strzałkowo
anaklim- a mam pytanie co do tej salatki. Czy zamiast szynki mozna wrzucic usmarzona piers z kurczaka? I czy jakies przyprawy sie do niej dodaje?
 
reklama

anaklim

Fan(ka)
Dołączył(a)
5 Styczeń 2008
Postów
3 078
Miasto
Ireland
Aniach - ja myślę, że spokojnie można. Ja myślałam o wędzonym kurczaku. Przypraw nie dodawałam, bo ser słony, cebulki ostre, majonez słony, szynka słona, nie chciałam przesadzić, ale myślę, że jak ktoś ma jakieś ulubione przyprawy do sałatek to można eksperymentować:)
 

anaklim

Fan(ka)
Dołączył(a)
5 Styczeń 2008
Postów
3 078
Miasto
Ireland
Fajna sałatka , robiliśmy taką w liceum i nazywaliśmy ją "wagarowa" albo "dary lodówki" :-)
Anaklim- jakiego mięsa i na co? Grill czy insza inszość?

Fajne nazwy:))))

Sanya - piekarnik i tradycyjne pieczenie wieprzyka. Ja zawsze robiłam marynatę z czosnku, soli, liścia, pieprzu, ziela i odrobiny rozmarynu lub majeranku, ale znudziło mi się już:-(
 

malgs

Aktywna w BB
Dołączył(a)
31 Styczeń 2009
Postów
71
Zrobiłam sałatkę polecaną przez Anaklim:-) Bardzo dobra i naprawde wyszło duzo:) Tylko trzoche ja doprawiłąmpieprzem i solą:-)
 

Sanya

Mamma Mia! ;-)
Dołączył(a)
12 Styczeń 2008
Postów
1 839
Miasto
Warszawa
oo wątek ożyl hehe

Anaklim- ja wieprzka nie jem, ale drzewiej marynowałam w piwie, chrzanie, musztardzie, winie czerwonym.. dzień przed lub przed grillowaniem 1-2 godziny.
Drób lubię marynowany w jogurcie z dodatkiem tamaryndowca, lub z dodatkiem soku pomarańczowego....na grilla to taką bejcę polecam:
Po 5 łyżek miodu i octu winnego, 3 łyżki sosu sojowego i worcester, sok z 1 pomarańczy (najlepiej świeżo wyciśniętej) i 1 łyżka oleju.
bardzo smaczna jest marynata do mięs na grilla z dodatkiem jacka danielsa lub kawy espresso.. pycha:) szczególnie skrzydełka.


Zgłodniałam...:-p
 
reklama
Do góry