reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wg mego lekarza to wcale nie musi być czkawka. Ja także takie serie odczuwam w dole brzucha nad samym pęcherzem - z tym że w tym miejscu u mnie są małej posladki a główka pod żebrami :tak:

reklama
Młoda też ma czkawkę bardzo często, ciekawa jestem jak to sie ma do życia poza brzuszkiem, potem dzieciaczki też mają czkawkę tak gęsto????:sorry:
Nam wczoraj w szkole rodzenia pani specjalistka od rozwoju psychomotorycznego mówiła, że czasem noworodki i niemowlęta potrafią mieć czkawkę wtedy, kiedy coś im nie pasuje i w ten sposób próbują zwrócić na siebie uwagę. Mogą kichać, prychać, kasłać lub właśnie mieć czkawkę. I jest to próba systemu nerwowego uzyskania dodatkowej opieki rodziców.
Bo płacz jest ostatnim etapem wołania o pomoc - najpierw dziecko robi miny, rusza rączkami i nóżkami, zaciska piąstki, potem całe sztywnieje, zaciska oczka, a dopiero na końcu zaczyna ryczeć. I gdzieś tam między tymi objawami może pojawić się też czkawka :-) Ciekawa teoria, nie?

No tak Melulu wszystko jasne:tak:młoda jest okropnie nerwowa po mamusi i do tego ma adhd po tatusiu:-p:-p:-ppo narodzinkach będziemy mieli niezłą jazdę...bo coś mi się zdaje,że te etapy będą bardzo szybko przebiegały i kończyły się płaczem:sorry::no::-(:szok::-p:-p:-p

Od dzis mam nowe doswiadczenie. Nie mama pojecia co sie działo w moim brzuszku a le jak w nocy stałam susiu to słaszałam wyrażne chrapanie w brzuszku:eek:.

reklama
moja mała od kilku dni szaleje w moim brzuszku :-D w końcu doczekałam sie tych kopniaków - bo jak pamietacie długo na pierwsze ruchy czekałam ;-) na szczęście żadne Jej ruchy nie sprawiają mi bólu, wręcz przeciwnie, jak dla mnie nadal te ruchy są cudownym uczuciem :-p
ale mała jest sprytna, jak wołam brata żeby zobaczył jak sie rusza to Ona jakby na złość, jakby czuła, że ktoś oprócz mnie Ja podgląda i nie rusza się wtedy :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry