reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

"Cudowne" zapłodnienie czyli nietypowe zapłodnienia

reklama
Dobrze...:|

A teraz tak przydało by się podzielić temat na 2 działy...no ale dobra...

z innej beczki...jak mam implanty w kręgosłupie (jestem po operacji skoliozy) to mogę mieć problem z rodzeniem i donoszeniem ciąży (pytanie przyszłościowe)...

:( Przepraszam że pytam

a słyszałaś o histori w basenie w tunezji??:-D:-D
haha ja słyszałam dobre,
a słyszałyscie o zajsciu w ciaze przez zapatrzenie? haha Na wstepie mojej książki od genetyki jest napisane, że: pewna biała księżniczka była w ciąży, miała białego księcia i urodziła czarne dziecko i co doktory w którymś tam wieku wymyslili?? Że to przez ZAPATRZENIE bo nad jej łóżkiem wisiał obraz na którym był Murzyn haha

co to w ogóle ma być KROPELKOWANIE??????????/ :O

haha ja słyszałam dobre,
a słyszałyscie o zajsciu w ciaze przez zapatrzenie? haha Na wstepie mojej książki od genetyki jest napisane, że: pewna biała księżniczka była w ciąży, miała białego księcia i urodziła czarne dziecko i co doktory w którymś tam wieku wymyslili?? Że to przez ZAPATRZENIE bo nad jej łóżkiem wisiał obraz na którym był Murzyn haha

co to w ogóle ma być KROPELKOWANIE??????????/ :O

Boskie ! :D:D

na jednej ze stron znalazłam:

Kropelkowanie - Wyciek nasienia męskiego przed orgazmem. Nasienie wykropelkowane zawiera bardzo małą ilość plemników. Prawdopodobieństwo ciąży istnieje, jednak jest bardzo znikome. Jest to śluzowata, lepka substancja, która pod wpływem silnego lub długotrwałego podniecenia mężczyzny, pojawia się najpierw w cewce moczowej, a następnie wydostaje na zewnątrz. Prawdopodobnie wytwarzają ją gruczoły opuszko-cewkowe – jedne z gruczołów dodatkowych mężczyzny (produkujące substancje wchodzące poza plemnikami w skład nasienia). Wydzielina ta ma za zadanie zalkalizować kwaśny (szkodliwy dla plemników) odczyn moczu w cewce moczowej, a także uczynić ją bardziej śliską, a więc stworzyć dogodne warunki dla spodziewanego wytrysku nasienia. Gdy moment wytrysku jest odwlekany, wydzielina wydostaje się na zewnątrz. W tej przedejakulacyjnej wydzielinie często są już ruchome plemniki. Stwarza to ryzyko zapłodnienia, zanim dojdzie do ejakulacji we wnętrzu pochwy

na jednej ze stron znalazłam:

Kropelkowanie - Wyciek nasienia męskiego przed orgazmem. Nasienie wykropelkowane zawiera bardzo małą ilość plemników. Prawdopodobieństwo ciąży istnieje, jednak jest bardzo znikome. Jest to śluzowata, lepka substancja, która pod wpływem silnego lub długotrwałego podniecenia mężczyzny, pojawia się najpierw w cewce moczowej, a następnie wydostaje na zewnątrz. Prawdopodobnie wytwarzają ją gruczoły opuszko-cewkowe – jedne z gruczołów dodatkowych mężczyzny (produkujące substancje wchodzące poza plemnikami w skład nasienia). Wydzielina ta ma za zadanie zalkalizować kwaśny (szkodliwy dla plemników) odczyn moczu w cewce moczowej, a także uczynić ją bardziej śliską, a więc stworzyć dogodne warunki dla spodziewanego wytrysku nasienia. Gdy moment wytrysku jest odwlekany, wydzielina wydostaje się na zewnątrz. W tej przedejakulacyjnej wydzielinie często są już ruchome plemniki. Stwarza to ryzyko zapłodnienia, zanim dojdzie do ejakulacji we wnętrzu pochwy
wiesz nie wiem ile masz lat ale chyba mało, zadajesz głupie pytanie to masz sae głupie odpowiedzi. TAK NIE MOZNA ZAJSC W CIĄŻE. A generalnie w ciąże wg mnie jest bardzo łatwo zajść, nawet w bliźniaczą!! wiem z autopsji, ale siusiakiem nie palcem

reklama
Więc dlatego pytam , bo ginekolog powiedział że można co mnie bardzo zdziwiło...:|
I powiedział że miał takie przypadki że i dziewice zachodziły w ciąże...

A ja nie słyszałam o tym żeby ktoś zaszedł z kroplą nasienia umieszczonego palcem(przepraszam za szczegółowość) w pochwie.

Do góry