reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Moniqsan staram się :) ale jeszcze do końca nie ograniam zasad diety - zwłaszcza tego przeliczania WW czy liczenia kalorii - to dla mnie chyba nieosiągalny poziom wtajemniczenia :)

Ptaszyna
u nie też kilkakrotnie zdarzyły się wyższe cukry po 2 niż po 1

Kaska no bierz się i to ostro :) - ja mam termin na 24 lipca, a wyprawka właściwie już skompletowana (poza kosmetykami, bo nie mogę się zdecydować które) - tylko muszę w końcu wybrać sie po komodę i zabrać za pranie i prasowanie :)

Viev u mnie tez ranne cukry zawsze powyżej setki niestety, a ostatnio to już powyżej 110 - trochę mnie to martwi, a wizyte mam we wtorek ,więc zobaczymy co mi lekarka powie.

Nikuś wysłałam Ci maila :)

...aaa dodam, że ja przytyłam ogromnie - już 15 kg na plusie, a od jakiś dwóch tyg. waga stoi w miejscu.
Agorana próbuje pomału zniżac te poranne cukry, nie pozwalam sobie na małe grzeszki i na noc staram juz nie podjadac za bardzo ,zobaczymy co z tego wyjdzie.MOze ktos ma lepszy sposób na zbijanie cukru żeby niższy wyszedł na czczo? No i trzymam kciuki za wtorkowa Twoja wizytę:tak: Sama jestem ciekawa co inny lekarz powie na wysokie poranne cukry. Co do wagi to dorównuję Moniqsan. Do tej pory przytyłam 9 kg. W ciągu miesiąca diety udało mi sie nawet 1 kg przytyc ku wielkiemu zaskoczeniu. Pozdrawiam Wszystkie cukiereczki i życzę miłego dnia no i niskich cukrów.:-)p.s Częściej bym do Was zaglądała ale jeszcze pracuję:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie do konca wiem czym co wpływa na poranne cukry - podobno poziomy cukru z kilku ostatnich dni :/ ale faktycznie jak grzeszę :D i jem np. makaronu wiecej na obiad to kolejny dzień witam wyższym (choć w normie) cukrem. Ale to wszystko jest takie względne.. mnie wynik 120 przyprawia o zawał (do tej pory 3 razy przekroczyłam 120) a najwyzej miałam 132. Bo moja norma to właśnie 120 godzinę po posiłku.
Ale wiem też ze nic w tej nasze cukrzycy nie dzieje sie bez przyczyny... juz wyczaiłam że są rzeczy po których cukier po godzinie miodzio a potem po 2 i 3 jest wyższy (ok 115) i spada bardzo wolno.. I o dziwio nie są to słodkości które u mnie wchłaniająs ię ładnie tylko np makaron z pełnych ziaren....

Dziewczyny jakie są wasze normy na czczo bo mi lekarz nie pozwalał przekraczać 85 ja zresztą byłam na insulinie i jak miałam więcej to co 3 dni musiałam zwiększać ilość insuliny i doszłam aż do 28 jednostek a wiem że w niektórych miastach mają dziewczyny wyższe cukry i nie dostają insuliny zresztą nie jest ona taka zła i wbijanie nie boli tylko igła musi być zmieniana 1 na tydzień najlepiej.Ja mierzyłam 1h po posiłku i żadko mi się zdażyło przekroczyć 140 może kilka razy .

Jak to na czczo 85???? :szok::szok::szok:

Ci lekarze są jacyś pokręceni.
Skoro dla zdrowego człowieka norma jest do 110, u nas (w Warszawie) dla kobiety w ciąży do 95, to skąd na pierona 85????!!!! :angry:
To chyba jakaś przesada :no:

Dziewczyny jakie są wasze normy na czczo bo mi lekarz nie pozwalał przekraczać 85 ja zresztą byłam na insulinie i jak miałam więcej to co 3 dni musiałam zwiększać ilość insuliny i doszłam aż do 28 jednostek a wiem że w niektórych miastach mają dziewczyny wyższe cukry i nie dostają insuliny zresztą nie jest ona taka zła i wbijanie nie boli tylko igła musi być zmieniana 1 na tydzień najlepiej.Ja mierzyłam 1h po posiłku i żadko mi się zdażyło przekroczyć 140 może kilka razy .

Moje normy do 95 na czczo

No widzicie a w Gorzowie jest 85 u mojego lekarza a po posiłku 140 po 1h ale widocznie bez insuliny miałabym bardzo wysoki bo ja z insuliną przekraczałam te 85 a co by było bez niej może 100 w sumie to na początku wprowadzenia leku tak było około 99 codziennie

ja mam normę na czczo do 95 a jestem także na insulinie nocnej i czasem przekraczam norme w porywach do 100 ale mi nie zwiększają insuliny, mam 9 J
dziś cukry ładne cały dzień tzn nie jakieś rewalacyjne ale wszystkie w normie zobaczymy co po kolacji wyjdzie:)
chyba jednak grzeszki+ ból zęba i długie przeziębienie zrobiły swoje, dostałam dziś przykaz od diabetologa aby ograniczyć ilościowo troszkę obiady albo rozłożyć na dwa posiłki z godzinną przerwą, zobaczymy jak się będą cukry sprawowały, ja pomimo tego że mam lekarkę prowadzącą u siebie w mieście, chodzę prywatnie to mam od diabetolog przykaz aby pojawiać się co miesiąc w Poradni Patologii Ciąży w szpitalu wojewódzkim i w tymże szpitalu chcą żebym rodziła ze względu właśnie na cukrzycę z insuliną. Dziś pan doktor w poradni oznajmił, że oni mają taka praktykę u mam cukrzycowych, że w 39 tygodniu kładą już do szpitala bez względu czy są oznaki porodu czy nie, i raczej nie chcą przekraczać wyznaczonego terminu porodu więc być może czeka mnie poród wywoływany i sobie poleżę wcześniej. Są i plusy i minusy:) zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

A ja dzisiaj troszkę w stresie bo synek 4 miesięczny mojej siostry miał operację, wykryto mu wrodzoną wadę - miał zrośnięty pecherz moczowy z pepkiem, ale juz po , operację zniósł dzielnie:)

reklama
To widzę że tlko ja musiałam się faszerować tą insuliną no cóż najważniejsze że już mam wszytko za sobą a Mikołaj rośnie jak na drożdzacg.
Nikuś trzymam kciuki żeby maluszek szybciutko doszedł do siebie i szybko wrócił do domku.

Do góry