reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
ewas21 nie martw się tylko na zapas ale zapisz się na konsultacje albo idz do tego laboratorium i niech ci powiedzą jeżeli mogą co to oznacza może szybciej coś ci powiedzą zanim do lekarza się dostaniesz.:-)

I ja dołączam do cukrzycowych przyszłych mamus,byłam dzisiaj ze swoimi wynikami w poradni leczenie cukrzycy w ciąży i niestety dietka,pomiary,waga no cóż jakos w tej ciąży wszystko się mnie czepia,w pierwszej ciąży miałam tzw.niedocukrzenie bardzo niskie poziomy cukru a po glukozie jeszcze mi spadał tak jak tobie ewas21 więc mnie twój wynik nie dziwi bo wiem że taki istnieje,ja też miałm sobie słodzić i jesć słodkie kiedy maiałam tylko ochotę :tak:
Jak narazie jest ciężo cały dzień jestem głodna bo posiłki dużo mniejsze:-(

maniulka kurcze ja też jestem ciągle głodna mimo że jem co jakieś 2,5 do 3 h.
weas widzisz znalazła się mamusia która miała toco ty więc jednak jest u ciebie ok wcinaj słodkie szczęściaro bo my niestety nie możemy.:no:

Dzięki wam za rady. Ale ja mam wstręt do słodkiego co zjem to abo mi się odbija albo zwymiotuję. Chyba mój mały nie lubi słodyczy;-) Ledwo tamtą glukozę wypiłam a do dziś odczuwam tego skutki nawet ciśnienie mi spadło do 90/60

Dziewczyny, damy radę:tak:
U mnie na szczęście na czczo to najwyżej było 95, więc nie jest:-)
A co do tego, że ruch pięknie spala cukier, to też zauważyłam, tylko nie zawsze po jedzeniu mam chęc na robienie czegokolwiek:-D
No i głodna też jestem częściej, ale o to właśnie chodzi, żebyśmy jadły częściej i żeby nie było dużych skoków cukru;-)

Ewas, a Twoje wyniki to faktycznie niziutkie:szok: A byłaś w poradni diabetologicznej??

maniulka no co ty co to jest 1 kromeczka a wyniczkiem się nie martw będziesz wiedziała co jeść a czego nie bo podnosi ci cukier. I pamiętaj nie wolno się głodzić mój pan doktor powiedział że nie mogę dopuścić do tego żeby poczuć głoda głowa do góry.:-)

reklama
ewas21 widze ze tez jestes z lublina, widze ze badania robisz w luxmedzie. a gdzie chodzisz do diabetologa i jaki ginekolog cie prowadzi>? troche mialam dluga droge przez lekarzy i poznalam wielu specjalistow, niektorzy lepsi inni niekoniecznie. moze ci poradze przynajmniej diabetologa?
Mnie prowadzi pani dr z wojewodzkiego szpitala na krasnickich. nie wiem czy Ci "po drodze" ?

Do góry