reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hej

Edyta te tygodnie to chyba najgorsze cukry.mi sie tak pokielbasiło po 32 tyg. do sniadania to juz 10 j musze brac zeby 2 skromne kanapeczki z szynką i warzywkami zjesc..no i na czczo mam zawsze powyzej 100 i nie moge nad tym zapanowac..

w zeszly piatek jak bylam w spzitalu zrobili mi ta hemoglobine glik. i wyszla 5,0. wiec ok. w 29 mialam 4,6.

a ja sie chcialam pochwalic ze powoli wracam do zycia. krzatam sie corz wiecej po domu i nawet dzis z córcią wyszlam do spozywczaka i umówi sie na sobote do fryzjera!! po 7 miesiacach w łózku dziwne to uczucie...

wczoraj bylam na ktg i wizycie i szyjki juz prawie nie ma ale jeszcze trzyma i rozwarcia brak. ja chce za tydzien w wekend rodzic.. odstawiam w przyszlym tygodniu fenoterol i licze ze sie ruszy malec na ten swiat!!

reklama
no to tylko tydzień- ale masz fajnie. mi cukry tak jak pisałam szaleją. ale może jeszcze ze 2 tygodnie i się ucisza. - mam nadzieje:)
Syla daj znać co się u ciebie dzieje na bieżąco:) pozdrawiam

hej u mnie cukry rano strasznie. a tak po 14 niskie a po 18 znowu wysoko..

wczoraj fryzjer zaliczony, dzis spacer:-) zakwasy mam potworne.w nocy łapią mnie skórcze łydek tak bolesne ze dzis sie poplakalam. naprawde bardzo chcialabym juz urodzic w nastepny wekeend.

Dziewczyny...jak to u Was jest z porodem? Mam na 20 termin i już zaczynam się niepokoić...jeżdżę na ktg i nic...żadnych skurczy. A podobno przy cukrzycy nie powinno się przechodzić...

Dziewczyny...jak to u Was jest z porodem? Mam na 20 termin i już zaczynam się niepokoić...jeżdżę na ktg i nic...żadnych skurczy. A podobno przy cukrzycy nie powinno się przechodzić...

Ja mam termin na maja więc jeszcze trochę. ale nie mam pojecia jak to jest z nami "slodkimi" bo po raz pierwszy mam cukrzyce.
Ale powiem, ze ja tez bym chciaal urodzić szybciej- no ale niech tylko minie ten 8 m-c:sorry2:

Hej, ja pierwszy raz w tym wątku. Krzywej cukrowej nie miałam jeszcze, ale waga 90 sprzed ciąży, metformina sprzed, odstawiona w grudniu. Hemoglobina glikowana mi wyszła 5,94, dr w 22 tygodniu mnie wysyla na krzywą, no i dieta...
Tak więc zaczęłam mierzyć, myslalam ze troche przejaskrawia, ale niektóre wyniki są dobijające. Myślicie że jest szansa że mi krzywa wyjdzie dobrze?

Teraz będę eksperymentowac i patrzec co moge jesc. Czuje ze przez 4 miesiace calkowicie sie przestawie na zdrowe jedzenie, moze mi to na lepsze wyjdzie?

Pon:
-banan
-ciabatta z parowka i ketchupem, 2 kukulki 138
-ciabatta z feta, pomidorem, 2 cukierki 143
-salatka grecka z pestkami dyni 94
-puszka lososia odsaczonego z oleju, jajko, majonez, ogorek kiszony, bawarka 103

Wt:
-owsianka, pol lyzeczki miodu 120
-jogurt owocowy 103
-salatka kupna mala (kukurydza, por, ananas, zolty ser, majonez ;p), bawarka 98
-2 kromki razowego, szynka, ogorek kiszony 168
-5 pyz z miesem, pol pomidora 196

Sr:
-2 kromki wasa graham, szynka z kurczaka, ogorek, bawarka 104
-kromka wasy graham, szynka z kurczaka, ogorek, pol kostki sera bialego poltlustego 94
-zupa cebulowa, danie sphinx z ryzem (+ ich pyszny sos ;p) 133
-sok marchwiowo-selerowy, 2 gryzy lodów sorbetowych, kawalek marchewki, cola zero 98
-jajecznica z 2 jaj na maśle i krakowskiej, kromka chleba o niskim IG 97

Hej, ja pierwszy raz w tym wątku. Krzywej cukrowej nie miałam jeszcze, ale waga 90 sprzed ciąży, metformina sprzed, odstawiona w grudniu. Hemoglobina glikowana mi wyszła 5,94, dr w 22 tygodniu mnie wysyla na krzywą, no i dieta...
Tak więc zaczęłam mierzyć, myslalam ze troche przejaskrawia, ale niektóre wyniki są dobijające. Myślicie że jest szansa że mi krzywa wyjdzie dobrze?
wejdź na forum- maj 2013/ słodkie mamy tam dużo o tym piszemy. pozdrawiam

Teraz będę eksperymentowac i patrzec co moge jesc. Czuje ze przez 4 miesiace calkowicie sie przestawie na zdrowe jedzenie, moze mi to na lepsze wyjdzie?

Pon:
-banan
-ciabatta z parowka i ketchupem, 2 kukulki 138
-ciabatta z feta, pomidorem, 2 cukierki 143
-salatka grecka z pestkami dyni 94
-puszka lososia odsaczonego z oleju, jajko, majonez, ogorek kiszony, bawarka 103

Wt:
-owsianka, pol lyzeczki miodu 120
-jogurt owocowy 103
-salatka kupna mala (kukurydza, por, ananas, zolty ser, majonez ;p), bawarka 98
-2 kromki razowego, szynka, ogorek kiszony 168
-5 pyz z miesem, pol pomidora 196

Sr:
-2 kromki wasa graham, szynka z kurczaka, ogorek, bawarka 104
-kromka wasy graham, szynka z kurczaka, ogorek, pol kostki sera bialego poltlustego 94
-zupa cebulowa, danie sphinx z ryzem (+ ich pyszny sos ;p) 133
-sok marchwiowo-selerowy, 2 gryzy lodów sorbetowych, kawalek marchewki, cola zero 98
-jajecznica z 2 jaj na maśle i krakowskiej, kromka chleba o niskim IG 97

No to juz widziś czego Ci nie można jeść.
Wszystkie powyżej 120 to juz przekroczenie i musisz odstawić.
czyli : zero banana, miodu, coli, pyzy o cukierkach nie wspomnę...
i napewno na pierwsze śniadanie odstaw nabiał- po nim cukry szaleją.
Bynajmniej u mnie.

Wracam tutaj po 2 latach, w poprzedniej ciąży też miałam cukrzycę. Niestety w tej też mi ją wykryli, ale już w 9 tygodniu:-(. Udało mi się Was trochę doczytać a przynajmniej wpisy z tego roku :-) W któryś postach było o ktg, to wszystko zależy od lekarza. Niektóre dziewczyny nie chodzą bo ich lekarz nie wysyła a inne jak ja w poprzedniej ciąży musiałam robić od któregoś tygodnia (tylko nie pamiętam którego) raz w tygodniu a pod koniec ciąży musiałam jeździć 2 razy w tygodniu. Dołączam do Was tutaj i na "słodkie mamy" bo w grupie zawsze raźniej, a jakoś mi tak ciężko ostatnio z tą cukrzycą.
Przy okazji mam pytanie czy są tu dziewczyny z Poznania, i mogą polecić lekarza który prowadzi ich ciążę z cukrzycą:-)

reklama
Do góry