Bigosu nie jadłam a po kapuście kiszonej i mięsku cukry u mnie idealne za każdym razem były... Co do ziemniaków - musisz przetestować - ja jadłam raz od kiedy jestem na diecie i już nie ruszę ziemniaka do końca ciąży, bo u mnie wywaliło cukier w kosmos po ziemniaku
Z tego co moja diab radziła - ziemniak ugotowany, ale na pół twardo;P Nie ważne wg niej czy na parze czy z wody, ale ma być al dente
to takie moje doświadczenia z pyrkami i kapustą
reklama
Gosik_83
Fanka BB :)
Matik zjadłabym taki obiadek!!! Pysznosci!!! Ja w poprzedniej ciazy nie moglam jesc ziemniaków, a w tej narazie jeszcze moge..
Spróbuj, po jednym powinno byc ok.
katagorka20
Ja ziemniaki jem normalnie. Dziś wyjątkowo nie. Bo jadłam zupę Pieczarkowa z makaronem i gotowane mięsko z golonki chlebem i ogórkiem kiszonym i cukier 89
Gosik_83
Sylwia pewnie ziemniaki Ci podbiły. Bo pulpety nie powinny, chyba ze kupne mialas i moze sos?
Matik białego pieczywa to nie radzę jak już chcesz próbować to graham a ogółem jak coś nowego to lepiej troszkę na pierwszy raz i sprawdzić wynik. Jak będzie niski to wtedy mozesz przecież dojeść cos.
Co do ziemniakow to mi bardzo podnoszą ale po jednym może będzie ok. Mi lepiej służą makaron ryż czy kasza.
Bigosu nie jadlam ale za to kapusniak z kiszonej i cukier super
Co do ziemniakow to mi bardzo podnoszą ale po jednym może będzie ok. Mi lepiej służą makaron ryż czy kasza.
katagorka20
Matik białego pieczywa to nie radzę jak już chcesz próbować to graham a ogółem jak coś nowego to lepiej troszkę na pierwszy raz i sprawdzić wynik. Jak będzie niski to wtedy mozesz przecież dojeść cos.
Aga mnie kazali białej bułki około 20g na noc z masłem i mleko
Do 140 cukier jak podbije to nie na tragedii. 3 lata temu chyba nawet takie normy były.
Matik a skąd ty dokladnie piszesz?
Dzis po tym samym obiedzie co wczoraj cukier 107 - zamuenilam ziemniaki na kuskus i porcja mniejsza.
Karagorka tobie to jeszcze z pól tabliczki mlecznej czekolady mogli kazać dorzucić. I byś w 120 się pewnie zmieściła.
A i co do bigosu - czytałam kiedys ze bigos (sam bez chleba czy ziemniaków) można w cukrzycy żreć bez ograniczeń. I nie podniesie cukru. Zaleta kapuchy kiszonej
Matik a skąd ty dokladnie piszesz?
Dzis po tym samym obiedzie co wczoraj cukier 107 - zamuenilam ziemniaki na kuskus i porcja mniejsza.
Karagorka tobie to jeszcze z pól tabliczki mlecznej czekolady mogli kazać dorzucić. I byś w 120 się pewnie zmieściła.
A i co do bigosu - czytałam kiedys ze bigos (sam bez chleba czy ziemniaków) można w cukrzycy żreć bez ograniczeń. I nie podniesie cukru. Zaleta kapuchy kiszonej
reklama
Gosik_83
Sylwia spokojnie 128 to nie jest zły wynik!!!!!!Naprawde!