reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Calineczka
Ja jem o 22 30 ostatnia kolacje i od jakiegoś czasu jest to 1/3 bułki białej z mlekiem i nigdy nie przekroczyłam 80 zazwyczaj mam ledwo ponad 70 na czczo.Jadlam tez pół białej bułki z masłem i serem żółtym i czasami szynka.i tez było OK.ale nie wiem czy to jest odnośnie ketonów czy tych cukrów na czczo.

reklama
O której wstaniesz ale nie później niż 8 najlepiej by bylo i moze problem wysokich cukrów zniknie u mnie o 8 są najlepsze wcześniej ponad norme

Ja tez mierze albo o 7 albo o 8.I u mnie jest to bez znaczenia.

Myślę czy nie skusić się na takie malutkie prince polo classic.hmmm...Tylko czy to nie za duży grzeszek?:)
Ale tak mnie ciągnie do słodkiego i ogólnie do normalnego jedzenia ze szok :-p
Mam już dość tej diety, kto wymyślił cukrzycę ciążową. ;-)

Ostatnia edycja:
Moja doktorka mowila wczoraj,ze cukry mierzy sie o 7.

Calineczka
Skoro wstajesz 5:30 to musisz mierzyc, bo po 1,5h wynik nie bedzie juz miarodajny. Wstan w nocy i zobacz jaki masz cukier o 3. To wazne. Moze to ma wplyw na cukry na czczo. O 3 jest najwiekszy spadek a pozniej cukier rosnie. I o tej 3 tez w razie czego wskazany jest posilek. Ja mialam ostatnio o 3 cukier 95 i moja dr mimo wszystko powoedziala,ze dobrze robie z ta kanapka.

Sylwia
Na zdrowie! :) Skus sie! ;) Moja dr uwaza,ze jak jest dzika ochota to nalezy zjesc i zajesc kiszonymi albo kiszona ;)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,

u mnie dziś na czczo aż 98! chyba sobie odpuszczę tą kanapkę przed snem bo nie wiem skąd nagle taki cukier.. to może być kwestia tego, że tą kanapkę zjadłam z białym serem? zwykle jem z żółtym albo szynką ale taką miałam ochotę na biały , że nie mogłam się oprzeć:) no ale w sumie cieniutko posmarowałam.. aj sama nie wiem.

a jeśli chodzi o mierzenie rano to ja nie zauważyłam dużej różnicy o innych godzinach pomiaru, zazwyczaj mam podobne wartości bez względu czy zmierzę po 7 czy po 8.

reklama
Do góry