Ale to chodzi o to, że jeśli w nocy za mocno spadnie Ci cukier (bo jest zbyt długa przerwa pomiędzy posiłkami), to organizm broni się przed tym spadkiem cukru - i wówczas glukagon uwalnia zapasy glukozy zgromadzone w wątrobie i cukier rośnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też mam ten sam problem w dzień jest ok rano powyżej 90 i już nie mam pomysłów bo kanapka przed snem nic nie daje a cukier jest jeszcze wyższyMam cukrzycę ciazowa . Co zrobić co jesc na kolację żeby cukier naczczo był niższy niż 90. to obniżyć żeby uniknąć insuliny
Moze gorszy dzien....Dziewczyny.. Nie wiem co jest. Zawsze po jedzeniu cukry w normie a dzisiaj i po śniadaniu i po obiedzie ponad 150 [emoji33][emoji24][emoji24]
Zdaza się tak... Bywaja takie dni że od patrzenia na jedzenie Fika cukier trzymaj dziś dietę i jutro będzie lepiej..Dziewczyny.. Nie wiem co jest. Zawsze po jedzeniu cukry w normie a dzisiaj i po śniadaniu i po obiedzie ponad 150 [emoji33][emoji24][emoji24]
Mi jak się skończyła insulina to mi się jakby zablokował. Stanal na jednostkach ile zostało podane [emoji846]Dziewczyny na insulinie mam pytanie kończy mi się wklad insuliny o nie wiem czy juz go zmienić czy pen mi pokaże ze nie ma tylu jednostek?
Rano też wyższe trochę są od kilku dni, zastanawiam sie czy nie dać jednostki więcej na noc [emoji848]Zdaza się tak... Bywaja takie dni że od patrzenia na jedzenie Fika cukier trzymaj dziś dietę i jutro będzie lepiej..