Ewciak1007
Fanka BB :)
Jeszcze tak się zastanawiam jak np idziecie na drugi dzień na morfologię i np mocz to wtedy normalnie jecie ta 2 kolacje przed snem ?
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Najczesciej wloskie i laskowe, ja mam obok siebie sklep bio i duzy wybor. Jem tez masla migdalowe i orzechowe bez dodatkow.A jakie orzechy jecie ? Jakieś nerkowca czy może jakieś pistacje ?
Ja, akurat tak, tym bardziej ze mam insuline- nie moge nie zjesc drugiej kolacji. Jem o 21 zawsze, wiec na pobranie staram sie na 9.00 zeby bylo te 12 h.Jeszcze tak się zastanawiam jak np idziecie na drugi dzień na morfologię i np mocz to wtedy normalnie jecie ta 2 kolacje przed snem ?
Martwi mnie tylko ze dzisiaj zjadłam o 23 kanapki nie wstawałam w nocy bo jak jem w nocy to zgagę mam potem całą noc. I rano o 7.10 cukier 92 niby nic strasznego ale widze ze co bym nie zrobiła to i tak nie mogę go tak idealnie trafić . I obawiam się ze z tych wyników na czczo zadowolona nie będzieNa pewno, serio - diabetolodzy nie mają wielkich wymagań
Z mojego doświadczenia to ciężarne się bardziej przejmują tymi wynikami. Moja znajoma diabetolog, która na co dzień prowadzi cukrzyce ciążowe sama też panikowała jak była w ciąży i przy 170 dzwoniła prawie na pogotowie. Po prostu w ciąży martwimy się bardziej i wbrew logice.
To zależy, jakie ma podejście. Te normy u nas mają niedługo być podwyższone do tych w UE. Jeden z moich diabetologów zwiększał mi dawkę insuliny już przy 87 a inna uważała, że 93 też jest spoko.Martwi mnie tylko ze dzisiaj zjadłam o 23 kanapki nie wstawałam w nocy bo jak jem w nocy to zgagę mam potem całą noc. I rano o 7.10 cukier 92 niby nic strasznego ale widze ze co bym nie zrobiła to i tak nie mogę go tak idealnie trafić . I obawiam się ze z tych wyników na czczo zadowolona nie będzie
Moja pani ginekolog stwierdziła że dla niej do 92 jest ok. Tym bardziej że po posiłkach mam dobrze. Zobaczymy we wtorek .To zależy, jakie ma podejście. Te normy u nas mają niedługo być podwyższone do tych w UE. Jeden z moich diabetologów zwiększał mi dawkę insuliny już przy 87 a inna uważała, że 93 też jest spoko.
Ja niestety nie wiem ile moja wazy dopiero 27 mam wizytę obecnie mam 27 tc, ale jak Pani doktor mierzyła jej głowę i brzuszek w poprzednik tygodniu to mówiła ze wychodzi 27 tc wiec chyba lekko wyprzedza gdzieś o tydzień podobne te normy są do około 2 tyg może po prostu maluszek będzie dużym maluszkiem.Cześć dziewczyny. Byłam na wizycie wczoraj ale trochę się martwię. Mały przy mojej cukrzycy ciążowej waży w 33tyg 1dzien 2445g. Nie wiem duży jakiś mi się wydaje niby pani doktor mówi że waga mieści się w normie. Ile waża wasze maluszki?
Wszystkie wymiary były 33 tydzień 32 główka i 35 tydzień brzuszekMój ważył nieznacznie więcej - 2490g przy porodzie 35t2d - ale był bardzo drobny.
A na jaki tydzień pozostałe wymiary USG wyznaczyło?