reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

W sumie racja z tym chlebem bo mięso, wędliny i jakaś zielenina się znajdzie. Nie mam zamiaru się przejmować, że wyciągam coś swojego z torebki. Już się tylu dobrych rad w stylu "troszkę nie zaszkodzi" czy "zagłodzisz dziecko na tej diecie" z otoczenia nasłuchałam, że wszystko puszczam już bokiem;)
Jak pojadę do rodziny to takie same teksty... 🙈 Ale wytrwale trzymam się diety i często jeżdżę do kogoś ze swoimi pudełkami z jedzeniem 😁

reklama
Jak pojadę do rodziny to takie same teksty... 🙈 Ale wytrwale trzymam się diety i często jeżdżę do kogoś ze swoimi pudełkami z jedzeniem 😁
Bo wszyscy bez cukrzycy ciążowej wiedzą lepiej:) w odwiedziny to też ze swoim jadę i jem o swoich porach a teraz bardzo często spędzam dnie poza domem więc cała obładowana chodzę;) a na tych upałach to w lodówce turystycznej jeszcze te pudełka noszę:D zdolności organizacyjne i logistyka ćwiczone codziennie - przy dziecku na pewno się przyda;)

Zgadzam się. Wydaje mi się, że cukrzyca ciążowa to jednak coś innego.
Mój mąż jak chce zjeść np. tort bezowy to zje i sobie po prostu do strzyknie więcej insuliny jednorazowo.
Jak go poznałam to właśnie myślałam, że nie jada w ogóle słodyczy, a szczerze? A je i to całkiem sporo
Mi już się kilka razy zdarzyło, że się starałam kupić jakis deser na slodzikach, żeby poczęstować cukrzyka a on przynosi ptasie mleczko i się nim częstuje ;)

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na spod do pizzy dozwolony w cukrzycy? Próbowałam z mąki Graham ale był fuj

reklama
Jak tam u Was na przelomie 2 i 3 trymestru? Mnie chyba się zwiększyło zapotrzebowanie na kalorie albo jakoś nieświadomie mniejsze porcje jem, bo mam niskie cukry, ciągle czuję się głodna. Posiłki, po których miałam pół ciazy 110 - teraz poniżej 100.

@Betty2 Dawno Cię nie czytałam, wszystko OK? Pewnie na zamkniętym piszesz?

Do góry