Nath096
Fanka BB :)
po 2h 8,49 sorryHej dziewczyny.
Ja po wynikach z krzywej cukrowej. Sytuacja podbramkowa.
Na czczo 4,7
Po 1h 9,95
Po 2h 4,49
Miała ktoras taka sytuacje ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
po 2h 8,49 sorryHej dziewczyny.
Ja po wynikach z krzywej cukrowej. Sytuacja podbramkowa.
Na czczo 4,7
Po 1h 9,95
Po 2h 4,49
Miała ktoras taka sytuacje ?
A jak to liczysz ? Bo ja znalazłam w necie że ten 1mmol/l czy jakoś tak to 18mg/do i mi wychodzi 152,8 .To ten ostatni wynik 8,49 to w przeliczeniu wychodzi mi 153. A wynik 153 po 2h (i więcej) kwalifikuje się jako cukrzycę ciążową
Czyli te 152,8 kwalifikuje się już jakoś 153?No i tak to się liczy.
Wracam do Was jakieś 3 m-ce po diagnozie.
Na ten moment schudłam na lekach ok 3kg, wg lekarki to ok. Niby wyniki mam w miarę ok, ale muszę jeszcze opanować cukry na czczo (nie są bardzo złe, ale czasem są w okolicach 120).
Macie jakiś pomysł od czego zacząć? Bo to pewnie metoda prob i błędów trzeba...
Mi pomagało zjedzenie kolacji bardzo późno a w nocy jak szlam do WC to parę orzechówWracam do Was jakieś 3 m-ce po diagnozie.
Na ten moment schudłam na lekach ok 3kg, wg lekarki to ok. Niby wyniki mam w miarę ok, ale muszę jeszcze opanować cukry na czczo (nie są bardzo złe, ale czasem są w okolicach 120).
Macie jakiś pomysł od czego zacząć? Bo to pewnie metoda prob i błędów trzeba...