reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Rafaela ja też mam wysoki poziom cukru na czczo mam mierzyć między 7-8 to zawsze mam ponad 100 dzisiaj mi się przysnęło i miałam o wpół dziewiątej 94 po posiłkach mam w normie.Powiedzcie jakie owoce pozwolił wam diabetolog jesć mi dziennie 1 jabłko,pół grapefruita i 2 kiwi :tak:

reklama
Ja dostałam taką tabelę wymienników ęglowodanowych i np ananas bez skórki 2 plasterki,arbuz mały plaster,1/2małego banana,1 średnia brzoskwinia,czarne jagody 2/3 szkl,czereśnie 1/2 szkl,

a może to jest metoda, żeby mierzyć ciut później, tylko czy tak wolno?ja niestety nie doradzę w sprawie owoców.pani dietetyczka bardzo się spieszyła bo na szkoleniu byłam sama i marudziła, że chce do domu.rzuciła mi tylko kserówki, nie mówiąc nic o godzinach pomiarów, jedzenia itd.bo doszła do wniosku, że jak zechcę to przeczytam;-)Maniulka a kiedy masz wizytę i jaką masz średnią ogólną?:errr:Kasiulka dzięki za informację o owocach bo bałam się jeść coś innego niż mandarynki i mam trochę dość.Trzymam kciuki za twoją jutrzejszą wizytę:tak::-)

Tych owoców jest więcej zaraz ci dopiszę niestety musiałam wyjść i nie mogłam skończyć .Grejpfrut 1/2 szt,1 małe jabłko,suszone jabłka 6 plasterków, maliny 1i1/2 szkl,morele 2 szt średnie,morele suszone 3 szt średnie,1 małaa pomarańcza,porzeczki 1 szkl,poziomki 1 szkl,śliwki 5 szt śliwki suszone z pestką 4 szt,truskawki mrożone 20 szt średnich,winogrona 10 szt średnich wiśnie 25 szt.
Więc jest w czym wybierać powodzenia wiem że nie można jeść cały czas tego samego .:no: Dzięki Rafaela zobaczymy co to jutro będzie napiszę co powiedział.

To wszystko jakis bez sensu u mnie tylko 3 rodzaje owoców a ty masz tyle do wyboru :wściekła/y:
Rafaela no chyba własnie nie można mierzyć później,ja wizytę mam w czwartek srednia na czczo to 104 po posiłkach 120 więc ta na czczo mnie wkurza bo nie mam na nią wpływu w nocy nie jem ani nie piję bo i tak sikam jak najęta :-D:-D:-Da czemu ty jesz mandarynki mi ich zabroniona a wczesniej jadłam kilogramami lekarz kategorycznie powiedział NIE!!!!!!!!

:confused2:Zarekomendowała mi je położna-dietetyk, że niby takie dobre:unsure:ale od dzisiaj sięgam po truskaweczki mrożone itd. Ja w nocy wstaję raz, góra dwa, ale jak już muszę to od razu, w tej chwili i nie ma, że ktoś śmiał zająć toaletę:happy::-Da robiłaś badania na posiew moczu? może masz lekki stan zapalny?sama to przerabiałam, dlatego pytam w dobrej wierze.:-)Dobrze, że masz wizytę już w czwartek to chociaż mi wyjaśnisz o co chodzi z tymi wynikami, mam nadzieję, że aż tak nie odbiegamy od normy.Pozdrawiam:-) i czekam na wieści z wizyty Kasiulki.

Wyniki z moczu są a raczej były ok bo robiłam miesiąc temu a kolejne robię jutro więc zobaczymy ale męcze się strasznie bo ile można siusiać :rofl2:
Dzisiaj na czczo miałam 91 ale też mi się z lekka przysnęło i pół godzinki później zrobiłam pomiar :tak:
a jak z waszą wagą ja do tych raczej dużych należę i teraz jeszcze dowaliłam sobie 14 kg już ale od czwartku widzę że waga spada -2 kg czy wam lekarz też kazała się ważyć co 3 dni z rana po wysiusianiu na czczo na tej samej wadze ???

Oj ta waga.....

Ja zakonczylam 24 tydzien ciazy i mam zaledwie 2 kg na plusie.....
Zawsze bylam szczupła, ale nie sądziłam, że nie uda mi się przytyć w ciąży.

Na szczęście mój lekarz mnie pocieszył i powiedział, że nie ma sę czym martwić.

Ps. Jak tu przytyć na diecie??????

Aneta

reklama
Do góry