reklama

Cukrzyca ciążowa

Kurde spojrzałam na wyniki krzywej cukrowej z 10 tygodnia ciąży i po 2 h wynik był 128 a norma jest do 140. To tak przy górnej granicy. Nie wiem, wydaje mi się że po ciąży to może zostać..

reklama
Byłam na wizycie. 36+6 i waga 3100 :o a 2 tyg temu była 2400. No ale wiadomo, dwóch innych lekarzy + błąd pomiaru. Ale czuję małej siłę :D wgl na ktg leżałam z 50 min, pisały się skurcze, pessar ściągnięty, wymaz pobrany także czekamy na rozwój akcji. Następna wizyta za półtora tygodnia i mam nadzieję, że już na nią nie pójdę :D

To teraz mozesz spokojnie funkcjonowac !:-) trzymam kciuki zeby samo ruszylo :-))))

Są jakieś specjalne wkładki w aptekach na wody. Ale mi się wydaje, że to jednak ta luteina Cię tak stresuje :p wtedy dużooo wody leci
To nawet nie jest dużo, po prostu jakoś się tego doczepiłam, bo poczułam raz czy dwa, że coś wylatuje i tym razem to mnie stresuje :)
Wczoraj były zbyt mocne ruchy bąbla, dzisiaj to, psychicznie chyba siadam na tej końcówce 🤦🏼‍♀️

Kurde spojrzałam na wyniki krzywej cukrowej z 10 tygodnia ciąży i po 2 h wynik był 128 a norma jest do 140. To tak przy górnej granicy. Nie wiem, wydaje mi się że po ciąży to może zostać..

Normy krzywej cukrowej 92-180-153 wiec nawet blisko nie bylas :-)
Niby mogę i bardzo na to czekalam ale niestety ból pleców i uciskanie na nerwy mi to uniemożliwiają :( mała tak nisko siedzi, że po kilka razy dziennie uciska mi ns nerwy w pachwinach albo jakby na rwie kulszowej. Promieniuje na całe nogi. Ja krzyczę z bólu 🤣

Co do bolu to wspolczuje ale wiem co czujesz bo mi tak cos naciska maluch ze ledzwiowy kregoslup mam ochote sobie wyrwac tak boli :-(

Ja się muszę trochę zmobilizować i wysilić 🙈 Bo dosyć jestem taka głodna,że zjadłabym wszystko to jeszcze się rozpuscilam z tym podjadaniem,a im w las tym trudniej i nawet się nie obejrze jak mi cukier będzie skakał,a ja się nie będę umiała zdyscyplinować 😏

Ja sie przerazilam ze to 29tc a mam 3,5kg wiecej przez te kanapki wlasnie. Tez wciagam wiecej salatek ale misie chce mieska i kropka. Nie ma miesa to chodze niedojedzona 🤷‍♀️
Ale z synkiem tez na diecie przytylam 10kg wiec licze ze bedzie dobrze :-)

reklama
Ja sie przerazilam ze to 29tc a mam 3,5kg wiecej przez te kanapki wlasnie. Tez wciagam wiecej salatek ale misie chce mieska i kropka. Nie ma miesa to chodze niedojedzona 🤷‍♀️
Ale z synkiem tez na diecie przytylam 10kg wiec licze ze bedzie dobrze :-)
Ja jestem 3kg na plusie,a dzisiaj 19+6 🙈 Ale można powiedzieć,że nie nadrobiłam wagi z przed ciąży ,bo jak zaszłam miałam 58kg ,wymioty zmiotły mnie do 54kg i aktualnie 57 😅

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry