reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja akurat „siedzę” od 2 tygodni i czekam aż się cokolwiek zacznie 😂 jestem już wykończona. Dzisiaj skończony 39tc, sama nie wiem jakie rozwarcie tam już mam, skurczy brak i szyjki od zdjęcia szwów praktycznie nie ma 😂 liczyłam, że szybciej wsunę ten tort a nie w połowie maja 😅
Myślałam, że może coś się już u Ciebie podziało, a ty biedna dalej czekasz🙄
Ale już i tak bliżej, niż dalej, więc trzymam kciuki, aby się w końcu zadziało 😁

reklama
Ja dzisiaj miałam tak zakręcony dzień,że masakra. Tata ogarniał mi działkę z czym zeszło do 13,potem go odwiozłam to zaczekaj mama zrobi obiad,potem do siostry i wróciłam to była 17 😅 Ogarnęłam kuwetę,podłogi,posłałam kwiatki i leżę 😅😅 W planach był farsz na krokiety,może jutro 😅 Powiem Wam,że lubię pogrzebać w ziemi,ale w tym roku odpuściłam i ja siedzę i patrzę 😛 a tato działa,żebym miała trochę swoich warzyw pod domem,oczywiście wszystko co zajmuje więcej miejsca i nie potrzebne mi na już sieje u niego. 😅 No i daze do tego,że też miło tak posiedzieć i popatrzeć jak się w tym roku samo robi 😅
A co do wyprawki to w połowie maja mają przyjść kłaść kostkę ,jak będę mieć to za sobą to będę domykać wyprawkę 💪
Korzystaj, że ktoś może Ciebie wyręczyć, masz dobra wymówkę 😁
U mnie też pasowałoby się zmobilizować, żeby dokupić brakujące rzeczy, ale nie chce mi się 😅

Ja w szpitalu z nudow dzis to normalnie umieram. Jeszcze mam taka spokojna wspollokatorke ze nawet nie chce gadac zaczepiana i normalnie leze i zbijam baki od 4 rano 🙉🥴 a nawet sluchawek sobie nie wzielam do muzyki, niiiccc 😔 kill mi.

@Daria1991 ja bym kupowała,ale muszę trochę przystopować ,zapłacę kostkę to na spokojnie kupię resztę 😅 dużo butelek i smoczków dostałam od koleżanki i fajnie,w z drugiej strony mam wrażenie,że jak się sama za to nie wzięłam to nie wiem co z czym jeść i co do czego tam pasuje 😅 jakoś jak sama coś szukam,zamawiam to bardziej to rozumiem .

@gooskaw właśnie widziałam,że wylądowałas w szpitalu 😏 jak się czujesz ?

Ja bym tak na lezaczku polezala... ehhh:-)) mialo byc tak pieknie.

Wczoraj mialam wizyte i mialam cisnienie 160/100 i lekarz mnie z miejsca wyslal do szpitala wiec przyjechalam i zbijam bąki bo cisnienie juz wrocilo do normy. Ale nie wiem czy mnie wypuszcza juz przed indukcja i jestem zalamana ta nudą 🥴😔 zbadali z gory na dol i jest ok, jutro pogadam z lekarzem ze normalnie sie udusze jak mnie zostawi caly tydzien 🤪

Ja bym tak na lezaczku polezala... ehhh:-)) mialo byc tak pieknie.

Wczoraj mialam wizyte i mialam cisnienie 160/100 i lekarz mnie z miejsca wyslal do szpitala wiec przyjechalam i zbijam bąki bo cisnienie juz wrocilo do normy. Ale nie wiem czy mnie wypuszcza juz przed indukcja i jestem zalamana ta nudą 🥴😔 zbadali z gory na dol i jest ok, jutro pogadam z lekarzem ze normalnie sie udusze jak mnie zostawi caly tydzien 🤪
O panie ,no oby nie. Może jak się unormowało i będzie utrzymywać to pozwolą Ci wyjść i np badać sobie regularnie w domu . Jeny jak ja pomyślę,że Ty niedługo już będziesz ze swoją dzidzia to aż się stresuje jakbym to ja miała termin 😅❤️

@Nath096 nie ma sie co stresowac ;-) bo to czeka kazda z Nas :-))))) naturalna kolej rzeczy, ja tylko licze ze sie samo zacznie ale powoli przyjmuje do wiadomosci ze moze byc roznie.
Przede ma pierwszenstwo @Alexis124 i niech sie nie wyglupia ino dziala :-p

A dzis tu taki sajgon ze chyba ze 4 laseczki wyskoczyly z patologii na porodowke. Najlepsze malzenstwo ukrainskie gdzie Ona na skurczach az sobie krzyczala a on do niej za kazdym razem Ciii Ciiii Ciiii. Az sie smialam pod nosem ze Panowie to jednak nieogary niektorzy... jak mozna uciszac na skurczach? 🤪

@Nath096 nie ma sie co stresowac ;-) bo to czeka kazda z Nas :-))))) naturalna kolej rzeczy, ja tylko licze ze sie samo zacznie ale powoli przyjmuje do wiadomosci ze moze byc roznie.
Przede ma pierwszenstwo @Alexis124 i niech sie nie wyglupia ino dziala :-p

A dzis tu taki sajgon ze chyba ze 4 laseczki wyskoczyly z patologii na porodowke. Najlepsze malzenstwo ukrainskie gdzie Ona na skurczach az sobie krzyczala a on do niej za kazdym razem Ciii Ciiii Ciiii. Az sie smialam pod nosem ze Panowie to jednak nieogary niektorzy... jak mozna uciszac na skurczach? 🤪
Ja za 2tyg niecałe w sumie wizyta u diabetologa ,gin 1 czerwca i szczepienie na krztusciec.
No ja nie mam doświadczenia,ale faceci faktycznie nie ogarniają chyba jak to boli,skoro miał nadzieję,że będzie sobie rodzic z rozwagą i w milczeniu 😅

reklama
@Daria1991 ja bym kupowała,ale muszę trochę przystopować ,zapłacę kostkę to na spokojnie kupię resztę 😅 dużo butelek i smoczków dostałam od koleżanki i fajnie,w z drugiej strony mam wrażenie,że jak się sama za to nie wzięłam to nie wiem co z czym jeść i co do czego tam pasuje 😅 jakoś jak sama coś szukam,zamawiam to bardziej to rozumiem .
No tak, najważniejsze to zachować umiar 😅
Też jak kompletowałam pierwszą wyprawkę to właśnie na bieżąco się uczyłam, co do czego służy, bo jak widziałam niektóre rzeczy to mój mozg tego nie ogarniał 😅

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry