reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja po wizycie 🤞 Mała 2800 ale wg pani doktor ma więcej tylko nie może jej zmierzyć dokładnie. Mamy być grzeczne,bo ona idzie na tydzień urlopu 😅 Szyjka zaczyna się zgładzac,mam się oszczędzać i widzimy się 31 lipca w szpitalu.

Toz juz rzut beretem !! 🤩
Mi w 37 mowili ze mlody ma 2600. Urodzil sie tego samego dnia z waga 2930:-) takze granica bledu zawsze jakas musi byc.
Na pewno masz cudna Kluseczke 🥰

reklama
Toz juz rzut beretem !! 🤩
Mi w 37 mowili ze mlody ma 2600. Urodzil sie tego samego dnia z waga 2930:-) takze granica bledu zawsze jakas musi byc.
Na pewno masz cudna Kluseczke 🥰
Ja też jakoś instynktownie i fizycznie czuje ,że ma więcej 🙈
Taak,już niedługo się widzimy i zobaczę te stopy,które mi nokautują zebra i główkę,która mi chciała wykończyć nerkę 😅 Trzymam tylko kciuki żeby było bez niespodzianek ❤️

U mnie szacowana waga na wczoraj to 3300 🙉 doktor powiedziała, że jestem wysoka i że to waga w normie, ale już jestem przerażona. Przecież w takim tempie dziecko dobije mi 5kg do porodu 🙄
Dzisiaj na wizycie moja ginekolog trochę sie wkurzyła, że jeszcze nie zakwalifikowali mnie do cesarki tylko w takim stanie odprawiają mnie dalej na konsultacje. W takim stanie chodziło jej, że u mnie jest tragedia z bólem tego spojenia, a dzisiaj zobaczyła jeszcze stopy slonicy.
Do tego GBS dodatni.
Podsumowanie całej ciazy- jeden wielki dramat.

U mnie szacowana waga na wczoraj to 3300 🙉 doktor powiedziała, że jestem wysoka i że to waga w normie, ale już jestem przerażona. Przecież w takim tempie dziecko dobije mi 5kg do porodu 🙄
Dzisiaj na wizycie moja ginekolog trochę sie wkurzyła, że jeszcze nie zakwalifikowali mnie do cesarki tylko w takim stanie odprawiają mnie dalej na konsultacje. W takim stanie chodziło jej, że u mnie jest tragedia z bólem tego spojenia, a dzisiaj zobaczyła jeszcze stopy slonicy.
Do tego GBS dodatni.
Podsumowanie całej ciazy- jeden wielki dramat.
Bardzo Ci współczuję 😞😞 Człowiek czeka na końcówkę i już chciałby powoli mieć spokój jakiś,a tu gnębi dalej jak nie to ,to tamto 😏 Ale musisz dać jakoś radę ,trzymam kciuki ❤️
To aż tyle musisz przejść żeby Ci ta cesarkę uznali i skierowali na nią ? Jakaś masakra.

Dziewczyny co jak co, ale urodzic kazda musi jak cos:-))) takze juz blizej jak dalej i oby tylko poszlo z gorki i bez problemow dla dzieci i dla Was. Trzymam kciuki 🤞

Btw dlatego ja zawsze mowie ze ciaza to zaden stan blogoslawiony i w leb powinien dostac ten kto to wymyslil:-)

Bardzo Ci współczuję 😞😞 Człowiek czeka na końcówkę i już chciałby powoli mieć spokój jakiś,a tu gnębi dalej jak nie to ,to tamto 😏 Ale musisz dać jakoś radę ,trzymam kciuki ❤️
To aż tyle musisz przejść żeby Ci ta cesarkę uznali i skierowali na nią ? Jakaś masakra.
Już czekam tylko na rozwiązanie i oby wszystko później było ok.
Dzisiaj jestem na ktg w szpitalu, więc znowu mnie badają i mówią, że te 6mm to nie jest do cc, więc raczej nie będą mnie ciąć. Nie wiem jeszcze, czy ortopeda będzie mógł bardziej szczegółowo określić to spojenie 🤷

Już czekam tylko na rozwiązanie i oby wszystko później było ok.
Dzisiaj jestem na ktg w szpitalu, więc znowu mnie badają i mówią, że te 6mm to nie jest do cc, więc raczej nie będą mnie ciąć. Nie wiem jeszcze, czy ortopeda będzie mógł bardziej szczegółowo określić to spojenie 🤷
Ech,współczuję Ci . Nie tylko tego bólu,ale i niepewności ,bo jeden lekarz mówi tak inny co innego 😏 I chociaż wiadome,że człowiek przyjmie ta czy ta decyzję,ale wolałby wiedzieć .

A ogólnie jak się macie po weekendzie ? ❤️

Meldujcie sie dziewczyny po weekendzie😎🤭 teraz kazdy dzien to jak na szpilkach z Wami 🙃
Ja odpukac od czwartku zero bolących pleców. Kłuje mnie codziennie w Bożenie ,chociaż chyba najbardziej w piątek ,a wczoraj i dziś to bardzo znosnie. Zeschizowala mnie ta zgładzajaca szyjka 😏 Jakby nie te non stop zdrętwiale i bolące ręce to jakoś był się toczyła. Chociaż dzisiaj o 7 dostałam takie wciery po zebrach,że było po spaniu 😞 Staram się dużo polegiwac i nie łazić jak mocno nie muszę,a przynajmniej na raty. Pić chce mi się litrami i arbuza to poproszę całego dla mnie,bo jak mam połówkę na dwoje to nie wiem jak się za niego brać 😅😅
A Wy jak się macie ? 🥰

reklama
Ja odpukac od czwartku zero bolących pleców. Kłuje mnie codziennie w Bożenie ,chociaż chyba najbardziej w piątek ,a wczoraj i dziś to bardzo znosnie. Zeschizowala mnie ta zgładzajaca szyjka 😏 Jakby nie te non stop zdrętwiale i bolące ręce to jakoś był się toczyła. Chociaż dzisiaj o 7 dostałam takie wciery po zebrach,że było po spaniu 😞 Staram się dużo polegiwac i nie łazić jak mocno nie muszę,a przynajmniej na raty. Pić chce mi się litrami i arbuza to poproszę całego dla mnie,bo jak mam połówkę na dwoje to nie wiem jak się za niego brać 😅😅
A Wy jak się macie ? 🥰
U nas mały już się uspokoił w porównaniu do tego co było przez pierwszy miesiąc a berbeć ma już 10 tygodni 🙈

We wtorek lecę na krzywą i nie ukrywam boję się, że wyjdzie cyrk. Wiadomo, że nieprzespane nocki nie sprzyjają cukrom na czczo a u mnie od 10 tygodni są nieprzespane 😂 chciałabym się już na dobre pozbyć tej słodkiej krowy, bo połączenie diety cukrzycowej z dietą bezmleczno bezjajeczną będzie ciężkie 🥴

Do góry